Zanima me kakšen rok obstaja, da stranka lahko zavrne prejeti račun. Ali je to kje zapisano (zakon, pravilnik...)?
Se zahvaljujem vnaprej
Zavrnitev računa
Moderator: Mirko Zbačnik
Našemu špediterju smo zaračunali škodo na stroju, ki se je zgodila med prevozom oz. skladiščenjem pri njih. Račun je bil izstavljen maja, ko pa sem jih zdaj klicala, da kdaj bodo plačali, so mi rekli, da bodo račun zavrnili. In menim, da je zdaj že zdavnaj prepozno za to.tisdno napisal/-a:Mačica, najprej me zanima, za kakšno storitev gre, kaj je bilo zaračunano na računu. Od tega je odvisno, za kakšen rok gre? Obligacijski zakon ima različne roke za zavrnitev računa, predvsem pa nalaga, kaj moraš še narediti, predno račun zavrneš, saj včasih ni dovolj samo zavrnitev računa.
Ja v tem primeru pa je res že prepozno. V kolikor bi bila to storitev npr. beljenje, potem je npr. potrebno še pozvati stranko, da stvar popravi, mu določiti rok za popravilo in mu omogočiti, da pride na objekt, v vašem primeru, pa bi morali npr. točno navesti, kaj je narobe, zakaj zavračajo. 80 % je že dobljeno, če boste tožili oz. dali izvršbo. 20 % pa je odvisno od sodišča, ker kljub temu, je sodna praksa od primera do primera različna in nikoli ne veš, na koga naletiš (kakšnega sodnika) in kako se odloči.