Začetno stanje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
xx081074
Začetnik
Začetnik

Začetno stanje

Odgovor Napisal/-a xx081074 »

Zdravo

Naletela sem na problem, za katerega ne vem kako naj ga rešim. Dobila sem namreč stranko kateri vodim računovodstvo, njena prejšnja računovodkinja pa ji ne izroči bilanc in ostalega od prej. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje in kako naj rešim težavo. Je bivša računovodkinja dožna izročiti papirje in dokumenatacijo in če ne, kako naj začnem s knjiženjem.

Lp
anba
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a anba »

Mogoče vaša nova stranka in prejšnja računovodkinja nimata rešenih finančnih obveznosti. V tem primeru bi bilo to delno razumljivo.

Vse ostale situacije niso sprejemljive.

Sicer pa potrebujete bruto bilanco za nazaj, da lahko vzpostavite otvoritveno stanje.

Najbolje, da vprašate svojo novo stranko in poskušate rešiti situacijo na razumen način, ki bo za vse sprejemljiv - vi z bruto bilanco v roki za prejšnje obdobje.

Pa veliko sreče,

:spomezik:
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Stranko dajte na čakanje, dokler ne prinese vseh papirjev. lp
xx081074
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a xx081074 »

Hvala vam za odgovore. Ravno danes se odpravljam do nje, da vidim, če je kaka sprememba. Je pa dejstvo, da ravno tako kot bilance nimam niti izpiskov za celotno obdobje in čeprav sem ji že parkrat rekla, da ne bom mogla delat tako, ker ni prav še vedno ni nič. Vedno pa mi da občutek, da se zaveda odgovornosti in da bova vse rešili.

Še enkrat hvala pa lep pozdrav.
Odgovori