Pozdravljeni
a mi lahko kdo pomaga, na kateri konto dajete strošek pavšalni,ki nam ga zaračuna študentski servis.
Pa še nekaj, malo me bega pri transportu oz. prevozu, kdaj konto 6510 in kdaj konto 4111. Imam primer prevoza mat. po tujini in prevoza mat.po sloveniji?
hvala lepa za odgovor in še naprej lep vroč dan!
študentski servis
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Konto 651 uporabljate takrat, ko lahko stropek pripišete nabavi blaga, ko stroški skupaj s fakturno vrednostjo tvorijo nabavno vrednost.
Glejte SRS 4.12, citiram: "Količinska enota zaloge materiala in trgovskega blaga se ob začetnem pripoznanju ovrednoti po nabavni ceni, ki jo sestavljajo nakupna cena, uvozne in druge nevračljive nakupne dajatve ter neposredni stropki nabave.
Moje mnenje je, da vsak nadaljnji transport, ki ni neposredno povezan z nabavo in ko nastane, ko blago že sklaciščimo, strošek transposrta v R 4.
Kaj menite ostali?
Glejte SRS 4.12, citiram: "Količinska enota zaloge materiala in trgovskega blaga se ob začetnem pripoznanju ovrednoti po nabavni ceni, ki jo sestavljajo nakupna cena, uvozne in druge nevračljive nakupne dajatve ter neposredni stropki nabave.
Moje mnenje je, da vsak nadaljnji transport, ki ni neposredno povezan z nabavo in ko nastane, ko blago že sklaciščimo, strošek transposrta v R 4.
Kaj menite ostali?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

hvala za hiter odgovor, tudi sama sem tako razmišljala,ampak nisem bla stoposto.
Lep vroč dan še naprej.
A mi lahko kdo še tole pove, če plačuješ s poslovno kartico in ti to enkrat mesečno odtrgajo iz žiro računa, kako to poknjižite.
Jaz sem do sedaj delala tako,da sem račune,ki sem jih prejela za plačilo s kartico vnesla v 220/4 strošek,za kar je bilo ali kaj drugega.
Potem ko so mi odtrgali iz žr pa 110/220, po moje je to ok.
lp
Lep vroč dan še naprej.
A mi lahko kdo še tole pove, če plačuješ s poslovno kartico in ti to enkrat mesečno odtrgajo iz žiro računa, kako to poknjižite.
Jaz sem do sedaj delala tako,da sem račune,ki sem jih prejela za plačilo s kartico vnesla v 220/4 strošek,za kar je bilo ali kaj drugega.
Potem ko so mi odtrgali iz žr pa 110/220, po moje je to ok.
lp