Delo računovodskega servisa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
delfin
Nov član
Nov član

Delo računovodskega servisa

Odgovor Napisal/-a delfin »

Spoštovani!

Imam firmo, za vodenje knjigovodstva imam sklenjeno pogodbo s knjigovodskim servisom. Zaradi vse večjega obsega poslovanja (vse več prejetih in izdanih računov) se nenormalno dviguje tudi tarifa, ki jo plačujem knjigovodskemu servisu.

V firmi vodimo lastno evidenco prejetih in izdanih faktur, ki se nanašajo neposredno na poslovanje firme. Vodimo kartice kupcev, obveznosti do dobaviteljev in celoten plačilni promet. Knjigovodskemu servisu posredujemo točno evidenco prejetih in izdanih faktur, vključno z izračunom osnove za DDV.

Popolnoma enako počne tudi moja računvodkinja in mi za to povrhu glede na število faktur zaračunava svoje usluge.

Ob tem se mi poraja naslednje vprašanje:
Je iz računovodskega vidika-zakonodaje pravilno, da denimo zgoraj navedeno delo, ki ga z računovodskim servisom opravljamo "dvojno" delamo sami in računovodskemu servisu posredujemo le zbirne podatke, kartice kupcev, le-ta pa nam vrši kontrolo nad navedenim, daje podatke na državne institucije in računa plače?

Po eni strani slišim komentarje, da je pravilno samo, da knjigovodski servis opravlja delo v celoti, po drugi strani imam informacije, da je obseg dela stvar dogovora?

Neumno se mi zdi plačevati za nekaj, kar sami naredimo in posredujemo naprej, drugi pa le zadeve prepišejo?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Prišli ste do "meje", ko je strošek tujega računovodstva lahko dražji, kot zaposlitev lastnega računovodstva. Lahko se domenite, kakor ustreza obema. V tem ne vidim problema.

Mogoče je varianta tudi, če še nimate programa (pravite da vnašate podatke), da dokumente vnašate in izdajate sami, kolikor vam znanje dopušča, za bolj zahtevna dela pa se dogovorite z servisom.

Sam imam stranko, kateremu prihajam le pregledat vnešene podatek.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pazite na propagando! :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Tudi sama imam stranko, ki naredi vse sama in pridem samo prekontrolirat zadeve.... že meni bi se zdelo neumno, da bi še enkrat knjižila zadeve, ki so jih v firmi že sami poknjižili.... obsg dela je vedno stvar dogovora v pogodbi, nikjer ne piše, da mora računovdkinja vse sama naredit in da potem vaše evidence ničemur ne služijo.

LP
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
mojca83
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mojca83 »

Mi imamo to rešeno s programom, ki nam omogoča obojestranski vpogled v zadeve. Tako da ni dvojnega dela, saj stranka vnese npr. račune, mi pa se potem preko našega računalnika povežemo z njihovim in poknjižimo. To je res super zadeva.

Je pa ena rešitev za vas npr. da pride računovodja enkrat na mesec recimo k vam poknjižit, vendar vam mora program to omogočati, da lahko knjižite.
Odgovori