Spet ta regres-pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rilke
Novinec
Novinec

Spet ta regres-pomoč

Odgovor Napisal/-a rilke »

Pa ravno,ko sem mislila, da razumem stvari v zvezi z regresom... Vljudno prosim za pomoč,pri nastali situaciji.

Partner je bil zaposlen v prejšnjem podjetju od 15. 8. 2007 do 31. 3. 2008 (dopusta ni koristil,oziroma če jaz prav razumem,ga je prenesel :| ),potem je zaradi boljše ponudbe dal odpoved in se s 1.4.2008 zaposlil v novem podjetju. Prosim pojasnite mi, zakaj do regresa ni opravičen- niti do sorazmernega dela v novem ali starem podjetju.

Hvala !
rilke
Novinec
Novinec

Pozabila sem povedat,da je v novem podjetju v rednem delovnem razmerju za nedoločen čas.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Upravičen je do sorazmernega dela regresa za leto 2007 in tudi za sorazmeren del regresa za leto 2008. obravnavat vsako leto posebej. :spomezik:

Neizkoriščenje dopusta nima nič opraviti z neizplačilom regresa, pač pa sama pravica do izrabe le-tega. To pa je imel.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
rilke
Novinec
Novinec

Joj, Mirko HVALA za hiter odgovor.
Sem upala,da razmišljam prav,a nisem bla prepričana. Predvsem me je zanimalo kaj je v novem podjetju,ker so rekli da do regresa (ker ni zaposlen 6 mesecev še tam) ni opravičen. Pa je tudi meni jasno da je do konca leta še precej mesecev.
Pa sej je menda ja kaznivo,če ne izplačajo?

Hvala še enkrat.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vsekakor je upravičen do regresa, ne glede teh 6. mesecev. Z novim ZDR je pač tako, da vsak delodajalec, v kolikor zamenja službo, trpi sorazmeren del regresa.

Če ne doseže 6. mesecev, mu pa kljub temu pripada sorazmeren del.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Brancy
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Brancy »

Mirko Zbačnik napisal/-a:Vsekakor je upravičen do regresa, ne glede teh 6. mesecev. Z novim ZDR je pač tako, da vsak delodajalec, v kolikor zamenja službo, trpi sorazmeren del regresa.

Če ne doseže 6. mesecev, mu pa kljub temu pripada sorazmeren del.
Se opravičujem, da se vključujem v debato - moj primer je podoben. Regresa nisem dobila s strani bivšega delodajalca, pri katerem sem bila zaposlena do 14.05.2008. Torej mi pripada sorazmeren del oz.skoraj cel regres za letni dopust?
Kam prijaviti delodajalca, ker regresa ni izplačal oz. kako naj pridem do izplačila?

Hvala,
Brancy
Odgovori