odtegljaji od regresa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bučka
Začetnik
Začetnik

odtegljaji od regresa

Odgovor Napisal/-a bučka »

Pozdravljeni,

zanima me ali je potrebno od regresa tudi odtegniti odtegljaje? Imamo zaposlenega, ki plačuje preživnino in ne vem ali jo moramo odtegniti tudi od regresa in do kakšne višine?

Zanima pa me tudi ali lahko enemu zaposlenemu nakažemo regres prej kot drugim in kako je s plačilom dohodnine - ali izpolnemo le en REK obrazec za vse zaposlene skupaj?

Hvala za pomoč
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Obveznost za preživnino je 1 x mesečno. Če ste jo obračunali pri plači je torej ne obračunate še enkrat pri regresu.
bučka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bučka »

Hvala za odgovor, toda zaposleni plačuje preživnino za nazaj (po sklepu sodišča). Pri plači mu redno trgamo, ne vem pa ali je potrebno trgati tudi pri regresu. Jaz namreč mislim da ne, računovodkinja pa da mu moramo trgat. A ni regres namenjen dopustu, ali moraš pač tudi tu najprej kriti svoje dolgove in ti za dopust pač nič ne ostane?
Ali morda veste kje bi to zvedla?

Hvala vsem za pomoč

LP :D
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Tako kot pravit, regres je za dopust in od regresa ni odtegljajev! lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

...regres je za dopust in od regresa ni odtegljajev! ...

S tem sicer nimam prakse, ampak mi je total nelogično, da bi bil regres izvzet : kolikor vem, je vsaj večinoma v sklepih določeno, da se seže na vse prejemke iz delovnega razmerja???

...Obveznost za preživnino je 1 x mesečno. Če ste jo obračunali pri plači je torej ne obračunate še enkrat pri regresu...

To velja pri rednem plačevanju - tu pa gre za premalo plačano iz prejšnjih let in je treba dolg poravnati iz vseh prejemkov - ostane mu samo predpisani minimum (menda minimalna plača mesečno?). lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Če gre za plačevanje za nazaj po odločbi sodišča ponavadi na odločbi piše, da se znesek trga od STALNIH prejemkov. Poglejte če je tudi v vašem primeru tako. Če tako piše potem ne obračuante od regesa, ker regres ni stalni ampak izredni prejemek.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Zakaj pa regres naj ne bi bil stalni prejemek? Ni vsakomesečni, je pa stalni (vsakoletni)? lp

PS Ponekje tudi plača ni stalni prejemek - jo kak mesec kar ni.
zakladničarka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a zakladničarka »

Starči, Vaša trditev je pravilna, vendar za kaj bi zaposleni 2x na mesec plačeval? Regres je pa le enkrat na leto (ali pa tudi ne). No, kakor koli jaz odtegljaje vpoštevam le pri plači, pri regresu pa ne, pa tudi če so sklepi sodišča. lp
starči
Super računovodja
Super računovodja

Ponavljam: če je dolg za nazaj (ne sprotna mesečna obveznost) smo (ste) dolžni postrgati za ta dolg od vseh (za to s sklepom sodišča imenovanih) prejemkov. Seveda pa lahko vsak dela po svoje. lp
Odgovori