Vsem en lep pozdrav!
Verjetno je bilo na takšno vprašanje že odgovorjeno, pa vseeno upam, da mi boste pomagali.
Odprla bi pop s.p.. Jasno mi je, da je le ta na podlagi zaposlitve. To je ok. Zanima me namreč naslednje.
Kakšni bodo moji stroški. Na mesec bi izdala dva računa, skupaj bi to zneslo okoli 1.000 eurov.
Kako je torej z mojimi stroški. Koliko bi od tega plačevala na mesec prispevkov( okoli 30 E, ne?) in kako je z akontacijo dohodnine?
Mi lahko kdo napiše primer, kako ravnati, če bi izdala 2 računa po npr. 500 eurov? Kakšni so torej moji dejanski stroški. Koliko bi se mi to splačalo?
Ker ne bi presegla dol. zneska, bi davek odvajala mesečno.
Mogoče malo neumna vprašanja, ampak ni luštno, ko ti na kakšnem VEM-u nihče ne odgovori na takšna vprašanja ali pa ti odgovor podajo čisto tako... mimogrede. Kot, da nam je vse kristalno jasno...
Preračunavam namreč možnosti, kako se mi vse skupaj izplača.
Trenutno delam preko AH, tu mi od zneska vedno odtegnejo okoli 22%.
Prosim za odgovor...
Najlepša hvala...
pop s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Popoldanski s.p. plačujejo pavšalne prispevke, ki znašajo mesečno 30 € in gredo v celoti v strošek. Ostali stroški so odvisni od vrste vaše dejavnosti, ki jo opravljate, zato je pavšalno težko govoriti, koliko se vam splača, ker je težko napovedati stroške. Dobiček iz dejavnosti je konec leta obdavčen po dohodninski lestvici, ki je ista kot velja že sedaj za obdavlitev vaše plače. V dohodninski napovedi pa napoveste skupaj plačo in dobiček iz dejavnosti ter morebitne druge dohodke, odbijete med letom plačane davke (tudi te iz dejavnosti, ki ste jih plačali ob obračunu davka od dejavnosti), ter tako izračunate še morebitno razliko za doplačilo. Koliko se vam to splača in kolikšen bo davek, je pavšalno težko napovedati, ker je poznanih premalo podatkov.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Pozdravljeni
Sem nov tukaj in bi kar tukaj naprej zastavil vprašanje:
Kako je glede jemanja vozila na leasing kot "popoldanski sp"??
Ali je potrebno biti davčni zavezanec ali ne, ker jaz v mojem primeru nisem, ampak bi potreboval vozilo za svojo dejavnost in bi ga najraje vzel na operativni leasing, če je to mogoče, oziroma jaz gledam lahko pod Pravne osebe ali ne??
Glede za zgornji odgovor me pa zanima sledeče, kaj pa če je ob koncu leta poslovanje negativno?? Ali se potem odšteva pri dobičku kjer sem zaposlen ali ne, ker pač glede na mojo plačo, kjer sem zaposlen že sedaj vsako leto plačam za davek okoli 200 EUR tja po dohodniski napovedi??
Hvala za odgovore
Sem nov tukaj in bi kar tukaj naprej zastavil vprašanje:
Kako je glede jemanja vozila na leasing kot "popoldanski sp"??
Ali je potrebno biti davčni zavezanec ali ne, ker jaz v mojem primeru nisem, ampak bi potreboval vozilo za svojo dejavnost in bi ga najraje vzel na operativni leasing, če je to mogoče, oziroma jaz gledam lahko pod Pravne osebe ali ne??
Glede za zgornji odgovor me pa zanima sledeče, kaj pa če je ob koncu leta poslovanje negativno?? Ali se potem odšteva pri dobičku kjer sem zaposlen ali ne, ker pač glede na mojo plačo, kjer sem zaposlen že sedaj vsako leto plačam za davek okoli 200 EUR tja po dohodniski napovedi??
Hvala za odgovore