Sklepamo pogodbo za prenavljanje stanovanjske hiše, ki se nahaja v Sloveniji. Lastnik je hrvaški državljan, nerezident. Ali se tudi v tem primeru lahko obračuna 8,5% DDV?
Lp.
Stopnja ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
V prilogi I ZDDV-1 v 11. točki piše:
stanovanja, stanovanjski in drugi objekti, namenjeni za trajno bivanje, ter deli teh objektov, če so del socialne politike, vključno z gradnjo, obnovo in popravili le-teh;
ter 54.člen Pravilnika:
Stanovanja, stanovanjski in drugi objekti, namenjeni za trajno bivanje ter deli teh objektov......
pa še dopolnitev pravilnika v 11.členu omejuje s kvadraturo hiše...
Moje osebno mnenje glede vašega primera pa je, da je ta hiša najenjena za počitkovanje ne pa za trajno bivanje. Jaz bi zaračunala 20% ddv.
lp
stanovanja, stanovanjski in drugi objekti, namenjeni za trajno bivanje, ter deli teh objektov, če so del socialne politike, vključno z gradnjo, obnovo in popravili le-teh;
ter 54.člen Pravilnika:
Stanovanja, stanovanjski in drugi objekti, namenjeni za trajno bivanje ter deli teh objektov......
pa še dopolnitev pravilnika v 11.členu omejuje s kvadraturo hiše...
Moje osebno mnenje glede vašega primera pa je, da je ta hiša najenjena za počitkovanje ne pa za trajno bivanje. Jaz bi zaračunala 20% ddv.
lp
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
Še jaz bi zastavila vprašanje na temo stopnje ddv.
1. Dobava in montaža stavbnega pohištva fizični osebi (hiša, stovanje) je stopnja 8,5%. Kaj pa prevoz? je prav, da je tudi 8,5%?
2. Dobava in montaža pravni osebi (poslovni prostori) ali je tudi 8,5%?
Pri pravni osebi sem v dilemi. Mislim, da bi moral biti 20% ddv. Prosim za vaša mnenja.
Hvala!
1. Dobava in montaža stavbnega pohištva fizični osebi (hiša, stovanje) je stopnja 8,5%. Kaj pa prevoz? je prav, da je tudi 8,5%?
2. Dobava in montaža pravni osebi (poslovni prostori) ali je tudi 8,5%?
Pri pravni osebi sem v dilemi. Mislim, da bi moral biti 20% ddv. Prosim za vaša mnenja.
Hvala!
-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija