Pozdravljeni,
Znanka je dala odpoved pogodbe o zaposlitvi. Je na porodniški, in ji delovno razmerje poteče nekje v avgustu. Direktorica ji je dejala, da regresa ne dobi, ker delajo z izgubo (frizerstvo hmhm dvomim). Kako naj postopa v tem primeru. Vendarle kolikor mi je znano gre za neizplačilo (pa še to) do 1. novembra samo v primeru nelikvidnosti???
Hvala in lp
Matej
Neizplačilo regresa zaradi izgube
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Delavka je upravičena do regresa, izguba ni razlog za neizplačilo. Le posledično je lahko razlog za kasneješe izplačilo, ker navadno, ko imamo izgubo, imamo tudi likvidnostne težave, ki pa so dopusten vzrok po ZDR za zamik plačila do 1. mpvembra.
Sicer ne poznam, kakšni so dejanski stroški, a ker tudi jaz hodim k frizerju, dvomim v izgubo. Lahko bi mogoče bila, če slučajno prenavljajo objekt... a v tem primeru tudi jaz dvomim...
Sicer pa to ni stvar zaposlenih, ker bi sicer po tej logiki lahko sklepali, da z izgubo ugasne tudi obveznost do dobavitleja - toda vsi vemo da ne.
Če je podjetje d.o.o., vam ostane le dober odvetnik, ki naj v primeru, da kljub vljudnostnim prošnjam ne bo izplačila, ostanejo ukrepi za poplačilo (tožbe, izvržbe, rubeći...).
Sicer ne poznam, kakšni so dejanski stroški, a ker tudi jaz hodim k frizerju, dvomim v izgubo. Lahko bi mogoče bila, če slučajno prenavljajo objekt... a v tem primeru tudi jaz dvomim...
Sicer pa to ni stvar zaposlenih, ker bi sicer po tej logiki lahko sklepali, da z izgubo ugasne tudi obveznost do dobavitleja - toda vsi vemo da ne.
Če je podjetje d.o.o., vam ostane le dober odvetnik, ki naj v primeru, da kljub vljudnostnim prošnjam ne bo izplačila, ostanejo ukrepi za poplačilo (tožbe, izvržbe, rubeći...).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko