Zanima me, če ima kdo izkušnje v primeru stimulacij, mislim, da omejiteve niso predpisane, ampak vseeno se mi zdi malo čudno, da daš delavcu stimulacijo za 90% od bruto plače in to ne samo en mesec v letu?
Kolektivna pogodba v našem konkretnem primeru govori samo o tem, da delavec lahko dobi plačo na podlagi delovne uspešnosti in to je vse, delovna uspešnost pa naj bi se merila po vnaprej določenih merilih.
V podjetju (d.o.o.) je zaposlen samo lastnik in podjetje nekako v redu posluje. Merila niso določena?
Če mi kdo lahko svetuje kje bi lahko našla kakšne informacije na to temo ali če je imel kdo kakšne izkušnje z inšpektorji na to temo bom zelo hvaležna?
Plača-stimulacija, nagrada za delovno uspešnost
Moderator: Mirko Zbačnik
Sama mislim takole: v privatnem sektorju plače navzgor niso omejene. Ni važno, ali se plači reče plača ali se ji reče stimulacija, važno je, da se od celotnega zneska plačajo davki in prispevki, da celotni znesek predstavlja davčni odhodek in da se celotna plača upošteva za pokojninsko osnovo. V javnem sektorju so omejitve (stimulacija je lahko največ 20%), v privatnem jih ni.
Če kdo misli drugače, naj replicira
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Jaz razmišljam enako.Naty73 napisal/-a:Sama mislim takole: v privatnem sektorju plače navzgor niso omejene. Ni važno, ali se plači reče plača ali se ji reče stimulacija, važno je, da se od celotnega zneska plačajo davki in prispevki, da celotni znesek predstavlja davčni odhodek in da se celotna plača upošteva za pokojninsko osnovo. V javnem sektorju so omejitve (stimulacija je lahko največ 20%), v privatnem jih ni.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
A gre mogoče za enoosebno družbo?
V tem primeru bi bil zavarovan na podlagi 40, si obračunaval le prispevke, v najmanjši zavaovalni osnovi in si raje izplačeval dobiček, obdavčen cedularno v višini 20%...
.
V tem primeru bi bil zavarovan na podlagi 40, si obračunaval le prispevke, v najmanjši zavaovalni osnovi in si raje izplačeval dobiček, obdavčen cedularno v višini 20%...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko