Izdan račun fizični osebi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
belissa
Začetnik
Začetnik

Izdan račun fizični osebi

Odgovor Napisal/-a belissa »

Pozdravljeni!

Že nekaj časa prebiram tale forum, ki je res poln koristnih informacij. Le tako naprej :wink:

Pojavilo se mi je vprašanje, na katerega pa še nisem našla odgovora;
Pred kratkim sem odprla popoldanski s.p. (dopolnilna dejavnost), vodenje knjig po sistemu enostavnega knjigovodstva, nisem zavezanec za DDV .... gre za popravilo ročnih orodij (vrtne kosilnice, motorne žage) in kupci bodo predvidevam v veliki večini fizične osebe;
Zanima pa me sledeče pri izdaji računov fizičnim osebam:
- račune imam namen pisati kar na kupljene obrazce v knjigarni, vsebovati mora podatke firme, datume, znesek, spodaj napisano da po 94. členu ni obračunan DDV.....
- kaj pa podatki kupca? verjetno je pri fizičnih osebah dovolj, da je samo ime, priimek in naslov brez davčne številke
- zdaj pa še vsebina: ali lahko napišem samo zaračunavamo vam popravilo oziroma servis tega in tega in je notri zajeto delo + kakšen drobni material, ki se je zamenjal (npr. svečka, olje,....) ali mora biti to dvoje na računu ločeno? To vprašanje me najbolj bega....

In še nekaj, ali moram voditi pri enostavnem knjigovodstvu tudi kakšno posebno evidenco o materialu? Predvidevam, da ne, glede na to, da bo material nabavljen sproti po potrebi in ne bo nekih zalog... popravite me, če se motim....

Hvala in lep sončen dan vam želim!
Odgovori