Rek in irek

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
adm-mojca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Rek in irek

Odgovor Napisal/-a adm-mojca »

Pozdravljeni,

glede plač in rek in irek mi je že jasno, zdaj imam pa še avtorski honorar in najemnino za izplačat in me zanima, če mi lahko kdo pomaga in sicer vem, da rabim za avtorski honorar dat dve šifri iz šifranta in sicer me zanima, če mi lahko kdo samo potrdi, da je vrsta dohodka za zbirni rek pod šifro 1504 in za Irek pod 2210.
Ter za najemnino vrsta dohodka za zbirni rek 1701 in Irek 4100.
Samo to me zanima če imam prav.
Pa še eno vprašanje - če smo izplačali plače in honorarje pred dvemi dnevi, najbrž ni nič narobe če pošljemo elektronsko čez par dni.
Pa še nekaj - ali je mogoče kdo kje zasledil, da pravzaprav lahko Ireke oddajamo še do konca leta na papirju?

Hvala v naprej za vaše odgovore in lep dan še naprej.
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Šifre so ok, tudi mi imamo tako

Glede oddaje REK obrazcev pa sem slišala, da jih lahko oddamo še do konca meseca, vendar nas program opozori, da ste zamudili rok.
bpp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bpp »

V kolikor opredeljujete izplačilo AH v REK-2 pod 1504, potem je to odvisno razmerje in uporabite v iREK 1230.
(2210 je storitev - lahko tudi avtorska, ko izvajalec opravlja redno dejavnost in uveljavlja normirane stroške, od prejemnika honorarja morate pridobiti potrdilo MF DURS za normirane strpške 25%).
Odgovori