Izdan račun je vključen v ddv obrazec prepozno
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Spela Marela
- Začetnik

Izdan račun je vključen v ddv obrazec prepozno
Pozdravljeni,
Prosim za pomoč.
V obdobje januar - marec nismo knjižili izdanega računa. Ta račun bomo knjižili v ddv obračun za april - junij.
Ali še velja, da je potrebno obračunati zamudne obresti in jih prišteti polju 21 oz. 22 v DDV obrazcu.
Hvala in lep pozdrav,
Špela
Prosim za pomoč.
V obdobje januar - marec nismo knjižili izdanega računa. Ta račun bomo knjižili v ddv obračun za april - junij.
Ali še velja, da je potrebno obračunati zamudne obresti in jih prišteti polju 21 oz. 22 v DDV obrazcu.
Hvala in lep pozdrav,
Špela
No, jaz sem tako naredila v januarju...upoštevala račun za nazaj..obračunala obresti in jih tudi te obresti plačala pri plačilu davka.(Takrat tudi klicala referenta in mi je dal takšna navodila)V petek pa me klical referent in rekel , da imamo preplačilo.Pa sem mu razložila zakaj in kaj je ta znesek...pa rekel, da v glavnem on ima to preplačilo in da naj odštejemo v naslednjem obdobju. Torej sem obresti obračunala takrat zaradi lastne čiste vesti in jih plačala..zdaj pa si jih lahko odštejem...
In kaj zdaj mislite....?? Jaz bi enostavno vključila račun v to davčno obdobje brez kakšnega koli obračuna obresti.
lp
In kaj zdaj mislite....?? Jaz bi enostavno vključila račun v to davčno obdobje brez kakšnega koli obračuna obresti.
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
-
Spela Marela
- Začetnik

-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
-
Spela Marela
- Začetnik