povišanje plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lili.m.
Novinec
Novinec

povišanje plače

Odgovor Napisal/-a lili.m. »

Spoštovani!

Naj vprašam drugače,saj na prejšnje vprašanje nisem dobila odgovora.
In sicer,če se podpiše nova tarifna priloga h kolektivni pogodbi v kateri je zapisano,da se izhodiščne plače povečajo za 3.85%,ali to zajema celotno plačo,torej osnovo+dodatki(del.doba,izmensko delo,nadure,stimulacija,ipd),ali samo osnovna plača,ostalo pa ostane po starem.
Hvala za odgovor-e!

Lep pozdrav od Lili
el
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a el »

Pozdravljeni!

Tu gre dejansko le za povečanje izhodiščne oz. osnovne plače za čas rednega dela. Vsi ostali dodatki, ki so predvideni po ZDR, pa se izračunavajo po starem (torej ne da bi upoštevali uskladitveni znesek).

Enako pojasnilo sem dobila na GZS.:)

Lep pozdrav, El
lili.m.
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a lili.m. »

Mogoče bi za odgovor na to vprašanje pogledali UL 101/2004 z dne 17.9.2004 in mi potem skušali odgovoriti.Če se je izhodiščna plača za 1 tarifni razred povečala iz 80.492,00 na 83.591,00,mislim,da bi se morali povečati tudi vsi dodatki na osnovno plačo.Drži ali ne drži?
Hvala!

LP

Lili
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Ne drži.

zoa
el
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a el »

Lili, tudi jaz sem bila v dvomih glede tega in sem poklicala svetovalca na GZS. Rekel mi je, da se pri izračunu dodatkov, predvidenih po ZDR, uskladitveni znesek ne upošteva.

Na spletnih straneh GZS (http://www.gzs.si/Nivo3.asp?IDpm=8116) je objavljeno Pojasnilo o izvajanju Dogovora o politiki plač 2004-2005 (priponka), kjer je to v točki 2.4 tudi napisano.

Lep dan,

el
Odgovori