Pozdravljeni, prosim za pomoč, danes so mi zavrnili M4 za leto 2007 in pod napake vpisali PRISPEVKI pri delavki katera je bila na bolniški v breme ZZZS (več kot 30 dni)
Ali vpišem pod plače celoten znesek obračunanih plač katere je prejela v podjetju ali moram vpisati samo plače v breme podjetja (odšteti refundacije)
Ali vpišem vse plačane prispevke (24,35%) ali samo tiste kateri bremenijo podjetje - odšteti refundacije?
Prebrala sem navodila za izpolnjevanje obrazca pa mi ni nič jasno kaj je narobe z oddanim obrazcem. Referentke podpisane na obvestilu pa ne morem priklicati
Hvala
Lp
M4 obrazec
Moderator: Mirko Zbačnik
M4 obrazec
Tanja
Pod rubriko izplčane plače vpišete znesek brez (celotne bolniške). Tudi ure bolniške izločite in jih vpišete v posebno rubriko. Pod dubriko plačani prispevki pa vpišete celotne prispevke. (V primeru, da je delavka v času bolniške dobivala nadomestilo manjše od minimalne plače, ste morali zanjo plačati prispevke kot od minimalne plače in tak znese tudi prištejete k sicer plačanim prespevkom zanjo.) Upam, da sem bila razumljiva.
Sonja