M4 obrazec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tankra
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

M4 obrazec

Odgovor Napisal/-a tankra »

Pozdravljeni, prosim za pomoč, danes so mi zavrnili M4 za leto 2007 in pod napake vpisali PRISPEVKI pri delavki katera je bila na bolniški v breme ZZZS (več kot 30 dni)

Ali vpišem pod plače celoten znesek obračunanih plač katere je prejela v podjetju ali moram vpisati samo plače v breme podjetja (odšteti refundacije)
Ali vpišem vse plačane prispevke (24,35%) ali samo tiste kateri bremenijo podjetje - odšteti refundacije?

Prebrala sem navodila za izpolnjevanje obrazca pa mi ni nič jasno kaj je narobe z oddanim obrazcem. Referentke podpisane na obvestilu pa ne morem priklicati

Hvala
Lp
Tanja
larasamo
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: mislinja

Odgovor Napisal/-a larasamo »

Pod rubriko izplčane plače vpišete znesek brez (celotne bolniške). Tudi ure bolniške izločite in jih vpišete v posebno rubriko. Pod dubriko plačani prispevki pa vpišete celotne prispevke. (V primeru, da je delavka v času bolniške dobivala nadomestilo manjše od minimalne plače, ste morali zanjo plačati prispevke kot od minimalne plače in tak znese tudi prištejete k sicer plačanim prespevkom zanjo.) Upam, da sem bila razumljiva.
Sonja
tankra
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

Najlepša hvala zelo razumljivo.
Pri bruto plači odštejem refundacijo. Prispevke pa vpišem celotne kot da ni bilo refundacije
Ure pa po rubrikah posebaj za plačo in posebaj za refundacijo

Še enkrat hvala
Lp
Tanja
Odgovori