plačana šolnina nato odpoved - nujno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
SINONIM
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

plačana šolnina nato odpoved - nujno

Odgovor Napisal/-a SINONIM »

Meni je podjetje plačalo šolanje. Takrat sem podpisala pogodbo, da moram biti najmanj 2x toliko kolikor je trajalo šolanje zaposlena v podjetju. Šolanje sem uspešno dokončala v roku vendar mi v roku enega leta in pol do danes niso dvignili ne plače kaj šele popravili plačilni razred. Ostala sem na istem delovnem mestu se pravi nisem nič napredovala.

Sedaj sem našla novo službo, ki je primerna moji novi izobrazbi in me zanima ali moram vrniti šolnino v celoti ali delno in ali je kakšno zakonsko določilo, da moraš po končanem šolanju napredovati pri plači ali delovnem mestu, da mi ne bi bilo potrebno vračati denarja.

Lep pozdrav!
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Vse je odvisno od tega, ali ste imeli v pogodbi o izobraževanju zapisano, da vas bodo po končanem šolanju razporedili na ustrezno delovno mesto. Če tega ni bilo zapisano, ampak so vam šolanje plačali ''kar tako'', ker so vam pač nudili neko ugodnost, boste morali sorazmerni del šolnine vrniti. Če pa v pogodbi piše, da vas je potrebno po šolanju razporediti, pa vas niso, je delodajalec kršil določila pogodbe. Iz te pogodbe ima vsak svoje pravice in obveznosti.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Kje pa piše, da se s pridobitvijo višje izobrazbe avtomatično napreduje?? Dajmo no, ljudje, slovimo kot država z visoko povprečno izobrazbo, a smo neučinkoviti. Ogromno formalno izobraženih ljudi, za zahtevna dela pa delodajalci ne najdejo ustreznega kadra. Formalna izobrazba je samo prvi korak, začetek kariere, v katero bo treba vložiti veliko veliko več. Govorim iz izkušenj (in nisem delodajalec). Pa pustimo ob strani tiste, ki pridejo do dobre službe s pomočjo vip, večina pač nima te sreče in se mora boriti.
Mincek
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

mincek napisal/-a:Kje pa piše, da se s pridobitvijo višje izobrazbe avtomatično napreduje??
Če tega ni, se mi poraja vprašanje upravičenosti financiranja študija n s tem tudi davčno uravičenost stroška študija. Vse naj bi bilo definirano v pogodbi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Gregi
Nov član
Nov član
Kraj: Žalec, SLO

Odgovor Napisal/-a Gregi »

Mirko Zbačnik napisal/-a:
mincek napisal/-a:Kje pa piše, da se s pridobitvijo višje izobrazbe avtomatično napreduje??
Če tega ni, se mi poraja vprašanje upravičenosti financiranja študija n s tem tudi davčno uravičenost stroška študija.
Dodatna znanja, kompetence, izkušnje, večja produktivnost, uspešnost?!...
I work for money... if you want loyalty, get a dog!
Odgovori