PorodniŠki dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MILENKO
Novinec
Novinec

PorodniŠki dopust

Odgovor Napisal/-a MILENKO »

Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje? V podjetju sem 7 mesecev, pogodbo imam za eno leto, rada bi imela otroka.
Ali se lahko zgodi, da mi ne podaljšajo pogodbe, ko mi preteče, če bi bila v tem času noseča?
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Lahko. Ko se pogodba izteče, imajo dve možnosti: ali podaljšajo ali pa vas prijavijo na Zavod. To je v času, ko prejemate nadomestilo od Zavoda.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

V 77. členu Zakona o del. razmerjih je zapisano: 1. odstavek - pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, preneha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, za katerega je bila sklenjena, oz. ko je dogovorjeno delo opravljeno ali s prenehanjem razloga, zaradi katrega je bila sklenjena. in 2. odstavek - pog. o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, lahko preneha, če se pred potekom časa po prejšnjem odstavku o tem sporazumeta pogodbeni stranki ali če nastopijo drugi razlogi za prenehanje pogodbe o zaposlitvi v skladu z določbami tega zakona.
Torej, po poteku roka veljavnosti pog. o zaposlitvi, delodajalec ni obvezen, da bi z vami sklenil novo pog. o zaposlitvi za določen čas oz. podaljšal vaše del. razmerje, tudi če bi v tem času bila noseča. Dolžen vas je napotiti na Zavod za zaposlovanje, kjer boste uredila status brezposelne osebe in izročiti vse vaše dokumente. Lp - TITA
Odgovori