Delavca ni na delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pikica38
Nov član
Nov član

Delavca ni na delo

Odgovor Napisal/-a pikica38 »

Prosim za pomoč.

Delavec ima pogodbo o zaposlitvni za določen čas do 30.9.. Enostavno ga ni bilo več v službo, nato je poklical direktorja da želi zaključiti 25.7. Napisali smo sporazumno odpoved, jo poslali v podpis, vendar je do danes še vedno nimamo.
Ali mu lahko zaključim delovno knjižico, glede na to to da od njega nimamo nobenega dokaza da želi prekiniti delovno razmerje, razen tega da ga ni v službo, ker baje že dela pri drugem delodajalcu.

Hvala za pomoč :?
zabica155
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a zabica155 »

če mu vi še niste zaključili delovne knjižice in ga odjavili na zavodu za zaposlovanje, ga drugi delodajalec ni mogel zaposliti.

če želite prekiniti del. razmerje imate 2 možnosti: ali izpeljete izredno odpoved iz krivdnega razloga ali pa poskusite še enkrat s sporazumno odpovedjo.

pri tem pa vam predlagam, da najamete detektiva, ki naj mu osebno vroči sporazumno odpoved v podpis in naj vam jo tudi vrne. za dneve, ko ga ni bilo na delo, mu obračunajte neplačano odsotnost.

jaz sem imela tudi eno tako delavko, ki se je sprenevedala in sem ravnala tako, kot sem vam napisala, s tem, da njej je delovno razmerje enostavno poteklo in ni bilo potrebno izročati ničesar.

Lp,

E
pikica38
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a pikica38 »

Najlepša hvala za pojasnilo.
Odgovori