pozdravljeni!
Rada bi odgovor iz vaše strani, ali razmišljam prav. Opravili smo prevoz za hrvaškega naročnika iz Italije do Nizozemske. Kako naj obračunamo davek in kam naj zavedem na obrazec ddv-o. Pa še to; je pravilno, da se prevoz iz Avstrije na Hrvaško za avstrijskega kupca obračuna brez ddv in je to zavedeno v polju 11 na ddv obrazcu. Prevoz v tretje države ni obdavčen ne glede na to od kod je kupec. Ker sem nova bi se rada prepričala, da delam pravilno.
ddv in izdan račun -transport
Moderator: Mirko Zbačnik
Najprej odgovor na drugo vprašanje: Prevoz iz EU v tretje države se vedno smatra kot izvoz in se zaračuna brez DDV.
Pri prevozu za hrvaškega naročnika (ali katerega drugega izven EU) ne morete nanj prevaliti obračuna DDV, zato mora biti davek zaračunan, vendar po državi odhoda - kar pomeni, da bi si morali v Italiji pridobiti ID številko in zaračunati njihov DDV (vsaj tako so meni tolmačili svetovalci)
pozdrav!
Pri prevozu za hrvaškega naročnika (ali katerega drugega izven EU) ne morete nanj prevaliti obračuna DDV, zato mora biti davek zaračunan, vendar po državi odhoda - kar pomeni, da bi si morali v Italiji pridobiti ID številko in zaračunati njihov DDV (vsaj tako so meni tolmačili svetovalci)
pozdrav!
Anela
-
febo