Zdravo!
Na tem forumu vecinoma bolj berem, tokrat pa postavljam vprasanje ker sem v stiski.
Ze lani sem preko studenta delal za neko podjetje d.o.o., ki je dokaj redno placevalo moje zasluzke. Ko mi je potekel status, smo se dogovorili, da odprem s.p. (saj bo to za njih bolj ugodno) in jim mesecno izstavljam racune za svoje delo. To sem tudi storil z zacetkom tega leta.
Placan sem dobil en sam racun, pred kratkim pa sem prekinil sodelovanje z njimi, dokler mi ne povrnejo vseh dolgov.
Zanima me, kaj naj storim? Kaj mi priporocate? Z njimi nimam podpisane nobene pogodbe, le mesecno izstavljam racune.
Malo sem razmisljal...s.p.-ja verjetno ne morem zapreti, saj bancni racun verjetno ne more biti odprt na neko podjetje ki ne obstaja. Ce pa zaprem tudi bancni racun, pa ni vec nobene moznosti, da dobim povrnjeno to kar mi dolgujejo.
Ena izmed moznosti je verjetno tudi ta, da mi sploh ne bodo placali denarja. S tem izgubim denar ki ga dolgujejo + denar ki ga bom sedaj se placeval za prispevke, da bom s.p. sploh lahko imel odprt.
Ali so izstavljeni racuni sploh kaksna pravna podlaga za sodisce? Kaj pa izterjava?
Kakrsenkoli nasvet bo dobrodosel. Hvala vnaprej.
Neplacilo racunov s.p.-ju s strani d.o.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ne preostane vam drugega, kot tožba. Lahko poskusite tudi prek e-izvršba. Za začetek poiskusite na ta način.
Za nadalje, v kolikor bi nastopile težave, pa bi bila pomoč odvetnika dobrodošla.
Za nadalje, v kolikor bi nastopile težave, pa bi bila pomoč odvetnika dobrodošla.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
zakladničarka
- Računovodja

- Kraj: Slovenija
primer enega našega podjetja:
stranka mu ni plačala uslug, zavlačevala s plačilom.
klicala sem na davčno izpostavo in smo naredili takole:
dobila sem potrjen IOP obrazec podjetja, ki svoje terjatve ni izplačalo.
s tem IOP je šlo naše podjetje na davčni urad. in so naredili tam vse potrebno.
naše podjetje ni plačalo en mesec prispevkov in ddv-ja, s tem, da je ostala odprta obveznost do države. in ker mi nismo plačali, je davčna
avtomatsko poslala izterjavo na to podjetje, ki ni plačalo. da naj nakaže davčni namesto našemu podjetju.
podjetja se ponavadi ustrašijo davčnih izvršb... in je bilo takoj nakazano.
stranka mu ni plačala uslug, zavlačevala s plačilom.
klicala sem na davčno izpostavo in smo naredili takole:
dobila sem potrjen IOP obrazec podjetja, ki svoje terjatve ni izplačalo.
s tem IOP je šlo naše podjetje na davčni urad. in so naredili tam vse potrebno.
naše podjetje ni plačalo en mesec prispevkov in ddv-ja, s tem, da je ostala odprta obveznost do države. in ker mi nismo plačali, je davčna
avtomatsko poslala izterjavo na to podjetje, ki ni plačalo. da naj nakaže davčni namesto našemu podjetju.
podjetja se ponavadi ustrašijo davčnih izvršb... in je bilo takoj nakazano.