kredit in pomoč pri delu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
hruska82
Novinec
Novinec

kredit in pomoč pri delu

Odgovor Napisal/-a hruska82 »

Živjo,

sem čisto nova na tem forumu. Preiskala sem kar nekaj sporočil, pa nisem našla nobenega podobnega vprašanja.

Sem samostojni podjetnik. Zanima me glede kredita za stanovanje. Ali se to računa na čisti dobiček za 6 mesecev, za celo leto? Ali je pomembno, da imam vsak mesec približno enak dobiček ali lahko na primer imam 3 mesece malo manjšega pa potem zadnji mesec večjega? Ima to kakšen vpliv pri kreditu?

Zanima me tudi npr. če je nekdo zaposlen redno v določenem podjetju in pri meni pomaga samo popoldne, kakšno soboto ali nedeljo - vs skupaj recimo cca 10 - 15 ur na teden. Ali lahko sestavim kakšno pogodbo v primeru inšpekcije na objektu? Kakšna je ta pogodba in ali imam kakšen dodaten strošek?

Hvala za odgovore in lep pozdrav
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Pomagam vam lahko pri drugem vprašanju: za občasna dela lahko s fizično osebo sklenete podjemno pogodbo (včasih pogodba o delu). Sicer pri tem ne vem, kaj ste mislili z izrazom ''dodatni strošek''. če boste honorar izplačevali ''legalno'', je obdavčitev podjemnih pogodb jasna.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
hruska82
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a hruska82 »

Verjetno, če z osebo sklenem podjemno pogodbo moram honorar izplačevati "legalno". Ne niti sanja se mi ne, kakšen je strošek podjemne pogodbe. Imam pri tej pogodbi strošek samo jaz, ali tudi fizična oseba?
Odgovori