kako s partnerskim programom z fiz. osebami v Slo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
middayc
Nov član
Nov član

kako s partnerskim programom z fiz. osebami v Slo

Odgovor Napisal/-a middayc »

Pozdravljeni,

Štartati nameravam neko spletno storitev in ponudit vsakemu, ki nam pomaga najti novega uporabnika storitve nek manjši znesek (to lahko stori tako da npr da povezavo na svojo spletno stran preko katere se uporabnik vpiše, ali pa tudi da posreduje informacijo po kakšni drugi poti).

V tujini to imenujejo affiliate, pri nas pa partnerski - program.

Predvidevam da to po večini ne bojo pravne osebe ampak fizične, zneski bodo tudi manjši, npr. lahko dam limit izplačila nad 15 EUR tako da bojo od 15 EUR navzgor. Malo sem spraševal okrog kako jim lahko kot firma plačam fizični osebi in prišel do podjemne pogodbe.

Ker s temi stvarmi nimam dosti izkušenj me zanima vaše mnenje - ali je podjemna pogodba prava rešitev da legalno izplačam fizične osebe ki sodelujejo v partnerskem programu?

Ali to pomeni da moram z vsakim od njih skleniti fizično podjemno pogodbo na papirju? Ali je dovolj kakšna elektronska oblika kjer npr. oni kot registrirani partnerji oblkjukajo da se z pogodbo strinjajo?

Možno je da bo partnerjev veliko in da bo večina zaslužila manjše zneske, zato me skrbi količina dodatnih stroškov in dela glede na znesek (npr pogodbe, računovodenje plačil in vseh dajatev za vsakega partnerja posebej).

Najlepša hvala za vsak namig ki mi ga lahko daste..

LP
Janko
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Po logiki, bi bilo verjetno dovolj da obkljukajo na spletni strani da se strinjajo s pogodbo oz. pogoji, pri registraciji pa morajo obvezno navesti svojo davčno številko in številko računa za nakazilo. V vsakem primeru pa bo veliko število nakazil, i-rekov (rek-2) ter poročanja v dohodnino + paziti, ali so rezidenti oz. nerezidenti. Preverite tudi, ali zavod za zaposlovanje zahteva kakšno prijavo pogodb o delu.
Gordana
middayc
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a middayc »

Gordana, najlepša hvala za vaš odgovor, kakršnekoli dodatne informacije mi zelo pomagajo.

LP
Odgovori