Popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mayika
Novinec
Novinec

Popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a Mayika »

Pozdravljeni,

kolikor sem uspela pregledati forum, sem videla, da je bilo na to temo objavljenega že veliko, ampak vseeno bi vas prosila za par odgovorov.
V začetku marca 2008 sem odprla popoldanski s.p., katerega dejavnost je poslovno in podjetniško svetovanje. Na mesec izdam do 3 račune, vsega skupaj pa je mesečno nekje do 1.000 EUR. Redno tudi plačujem pavšalne prispevke.
Ker sem res čisti začetnik me zanima predvsem približno koliko bom morala plačati dohodnine oziroma na kaj vse je potrebno pri izračunu paziti.
Ker sem človek, ki gre raje na "sigurno" si sedaj vsak mesec od celotnega prihodka puščam 20% na računu....da me ne bi potem kaj preveč presenetilo in bi bila brez finančnih sredstev.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor in se oproščam, če sem določene stvari napisala malo zmedeno.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Davka od dejavnosti boste plačali glede na to, kakšno davčno osnovo boste izkazali, vse pa je odvisno od tega, kakšne imate stroške pri poslovanju. Pavšalno je na vaše vprašanje težko odgovoriti.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Tudi pri dopolnilni dejavnosti si kot odhodek upoštevate vse stroške nastale pri poslovanju. Dnevnice, kilometrine, telefon, pisarniški material, .. Vse to vam bo zniževalo dohodek in s tem tudi davek iz dejavnosti. Če torej niste vešča računovodenja, vprašajte za nasvet ali pa si priskrbite kakšno literaturo. Škoda je plačevati državi. Pa uspešno poslovanje!
DECO
Odgovori