Kaj mi lahko kdo točno pove kako je z nakupom rabljenega tovornega vozila na s.p.. Zanima me predvsem kako z DDV-jem. Kako naj fakturira prodajalec? Kako je če na s.p. nisi zavezanec za DDV? Kako pa če si zavezanec za DDV? Se bolj splača bit zavezanec ali ne?
Kaj mi lahko kdo točno pove kako je z nakupom rabljenega tovornega vozila na s.p..
greš do prodajalca in kupiš. preko trr mora biti nakazilo - ker lahko v sloveniji plačuješ samo do 400 EUR v gotovini pravnim osebam.
Zanima me predvsem kako z DDV-jem. Kako naj fakturira prodajalec?
če je prodajalec, že ve. ne prikaže davka, ampak napiše klavzulo, da je blago rabljeno in da se ponevemkaterem členu ne prikaže davek, je pa obračunan
Kako je če na s.p. nisi zavezanec za DDV?
ne splača se. sicer si lahko daš celi račun z ddv v stroške, ampak bolj se splača, če si ddv odbiješ.
Kako pa če si zavezanec za DDV?
si od tovornih vozil lahko odbiješ ddv - od avta, od bencina, od računa za vzdrževanje, od... vse kar je povezano z avtom.
Se bolj splača bit zavezanec ali ne?
NE SPLAČA SE BITI ZAVEZANEC - v primeru, če imaš predvsem storitveno podjetje in ne pričakuješ prometa nad magičnim zneskom, ko
avtomatsko postaneš zavezanec. če delaš predvsem s končnimi porabniki si bolj konkurenčen.
SPLAČA SE BITI ZAVEZANEC - če kupuješ na veliko opremo za svoje podjetje, če si proizvodno podjetje in imaš veliko vhodnih računov....