Šifra dejavnosti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
minigrad
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Šifra dejavnosti

Odgovor Napisal/-a minigrad »

Pozdravljeni!

Že cca 3 mesece imam odprto popoldansko obrt in ravno toliko časa že traja, odkar sem zaprosila za davčno številko oz. da bi postala davčni zavezanec. In stalno me kličejo iz davčnega urada, da nekaj ne štima, da nekaj manjka, skratka precej zakomplicirano je postalo vse skupaj. Zdaj pa me zanima. Prva stvar, ki jo zahtevajo je, da naj jim pošljem kakšno pogodbo o sodelovanju, na podlagi katere bi me oni registrirali za davčnega zaveznca. Pa sem našla mušter pogodbe o izvajanju gradbenih del, zdaj pa je nastal problem. Jaz delam gradbene knjige, popise gradbenih del, nadzor nad gradbenimi deli in bolj taka storitvena dela v gradbeništu. Se pravi, da ne zidam neposredno, ampak samo papirno urejam vse potrebne dokumente in izvajam nadzor nad gradbenimi deli. Ali mi lahko poveste kje bi našla ustrezno pogodbo za kaj podobnega?
Druga stvar je, pod katero šifro dejavnosti spadajo vsa ta dela. Zdaj sem registrirana za gradnjo stanovansjkih in nestanovanjskih stavb (šifra 45.210), pa so mi na davčnem uradu rekli, da to ni v redu, ker jaz fizično ne gradim, kar je res. Pod kakšno dejavnost se torej registrira moja dejavnost?

lepo prosim za pomoč, ker res ne vem več kaj naj še naredim da mi izdajo davčno številko.

Hvala in lep pozdrav, Minigrad.
Lep dan.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Ja mi je znano, da je pridobivanje davčne številke pri gradbenikih zadnje čase velik problem zaradi ugotovljenih davčnih utaj in prevar in da zahtevajo pogodbe o sodelovanju. Ker neposredno nič ne gradite, bi jaz na vašem mestu sestavila kakšno pogodbo o opravljanju storitev, ker res samo opravljate neke storitve kot pravite.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
minigrad
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Šifra dejavnost

Odgovor Napisal/-a minigrad »

Kaj pa šifra dejavnosti, mogoče kdo ve?
Pa kakšne link, kje bi lahko vidla podobno pogodbo?

Hvala.
Lep dan.
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Spoštovani, mogoče bi spremenili šifro dejavnosti in sicer, registrirajte se pod šifro 70.220 Drugo podjetniško in poslovno svetovanje ( SKD 2008).
Šifra dejavnosti, ki jo navajate 45.210 je šifra po SKD 2002 in ne velja več. Mogoče vam bo uspelo, na podlagi predlagane spremembe hitreje pridobiti ID številko. Lp - TITA
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori