bolniška - nosilec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
adm-mojca
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

bolniška - nosilec

Odgovor Napisal/-a adm-mojca »

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje glede prispevkov za zasebnika-nosilca in sicer je bil na bolniški cel maj in junij 2008, ali mi lahko samo kdo potrdi, če pravilno razmišljam za plačilo prispevkov in sicer do 30 delovnih dni je dolžan plačati kpl. prispevke in sicer je to v maju 20 del.dni in v juniju 10 del.dni. To pomeni da mora za maj plačati kpl. za junij pa le delno in sicer za deset dni.

Hvala za info, nimam pojma kako je z bolniškami,nova na tem področju.

Mojca
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Prispevke je potrebno plačati za 30 dni v maju (štejejo se vsi dnevi), tako da ne plača prispevke za cel mesec junij in verjetno še za en dan v maju (ker ima maj 31 dni, na bolniški je bil pa cel mesec).
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

To pa ne bo držalo, Naty73. Prijateljica, ki ima tudi s.p., je bila letos na bolniški 3 mesece, vendar je morala sama plačati prispevke za prvih 30 delovnih dni bolniške, nato pa prispevke plača ZZZS. Enako kot pri zaposlenih.
verica5
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a verica5 »

Štejejo se delovni dnevi in ne vsi. Torej bodo v maju obračunani prispevki za boleznine do 30 dni (maj je imel 22 delovnih dni), 8 dni pa še v juniju. Naprej boste pa samo prikazali ure, prispevkov pa nič, ker jih zanj plača ZZZS.
kr neki
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a kr neki »

Da ne odpiram nove teme. A ZZZS nosilcu s.p. tudi nakaže nadomestilo plače ali samo prispevke, kar je nad 30 dni. In v kolikem času je to nadomestilo nakazano?
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

ZZZS nakaže nadomestilo plače nad 30 dni. Kdaj, je pa odvisno od tega, kdaj dobijo z DURS-a potrjen bolniški list - to pa lahko traja.

Mirjana
kr neki
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a kr neki »

Še nekaj, moja računovodkinja je napisala kar TRR od s.p. A je prav, a bi mogla na fizični račun.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Mislim, da bi bil bolj primeren osebni račun, ker ne gre za dohodek iz dejavnosti.
Mirjana
Odgovori