nepoknjiženo plačilo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ajidila
Začetnik
Začetnik

nepoknjiženo plačilo

Odgovor Napisal/-a ajidila »

Prosim, če mi lahko kdo pomaga pri naslednjem knjiženju: pri odprtih terjatvah sem ugotovila, da je bil en račun plačan že v letu 2007. V saldakontih sem poknjižila plačilo, zataknilo pa se mi je pri knjiženju v GK - ?? / 1200. Kateri je pravi protikonto ?
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

V kolikor je račun plačan z gotovino je protikonto 100/.. blagajna, če je plačan preko TRR je protikonto 110/.. transakcijski račun ( knjiženje pri gospodarskih družbah). V primeru, sam.podjetnikov je to lahko: kto 100/.. ( če vodi blagajno) , kto 920/.. račun plačan z gotovino ne vodi pa blagajne ( prilivi in odlivi v in iz gospodinjstva) in TRR kto 110/.. če je račun bil plačan preko TRR s.p. ! Lp - TITA
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Na osnovi česa ste pa ugotovili, da je bil plačan?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ajidila
Začetnik
Začetnik

Ugotovili smo tako, da smo jih začeli terjati, pa so nam poslali njihovo kartico, kjer so imeli zavedeno, da je bil račun plačan v letu 2007 ! Po pregledu naših izpiskov je resnično nakazilo bilo tam, vendar pa ga je prejšnji računovodja dal bogvekam.
Ker je bilo to plačano lani, mi nekako ne gre skupaj, da knjižim na kto 110!? Se mi ne bo ujemalo stanje na tem kontu.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Potem nimate na kontu 110 kaj knjižit, ampak samo popravit v okviru saldakontov, ket očitno je bilo 120 poknjiženo, vendar ne na pravega partnerja... ali pa preverite, če imate na katerem drugem kontu (13, 14....).
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
ajidila
Začetnik
Začetnik

Saj sem pogledala že vse možne konte, pa nikjer ne najdem. Res ne vem kaj naj še pogledam.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Potem prosite poslovnega partnerja, da vam pošlje izpiske kartic, ter naj tudi pogleda, kako je bilo knjjiženo. Vi boste po vaših karticah, ali pa na osnovi izpiskov TRR preverili, kaj se je dogajalo. Obstaja mogoče tudi možnost, da je vaš poslovni partner napačno zaprl obvenost.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
ajidila
Začetnik
Začetnik

Plačilo je bilo 100 %, pregledala sem kartice in ugotovila, da so v l. 2007 to plačilo poknjižili na kto 1200, niso pa ga poknjižili v saldakontih. Ker se jim na koncu leta niso ujemali saldakonti in GK, so naredili nekakšno uskladitev na prehodnem kontu... Kot že rečeno sem plačilo poknjižila v SK, morala pa bi še ga v GK, da se mi bo ujemalo.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če so naredili uskladitev na prehodnem kontu, mora pa tam ostajati ta znesek in ga zdaj lahko zapirate.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori