Dopust in regres ob upokojitvi in odpovedi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
adut
Super računovodja
Super računovodja

Dopust in regres ob upokojitvi in odpovedi

Odgovor Napisal/-a adut »

Spremenjen 162. člen me muči: kot razumem, ne velja, da delavec dobi sorazmeren del dopusta, če se delavec upokoji ali pa le da odpoved in se ne zaposli pri drugem delodajalcu?

Mirjana
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kot jaz razumem 1.odst.162.čl, v teh dveh primerih za prekinitev pred 1. julijem dobi sorazmeren del, po 1.juliju pa cel dopust.. lp
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Se strinjam s Starči.

Lp
marea
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Hvala.

Sprašujem pa se tudi naslednje: kako delodajalec ve, da bo delavec sklenil pogodbo z novim delodajalcem in kaj, če delavec sklene pogodbo šele čez en teden?
Mislim, da je spremenjen člen samo pesek v oči, v bistvu sploh ni nič spremenjeno in da ima nekdo, ki dela en dan čez 6 mesecev, enak dopust kot tisti, ki dela 12 mesecev, je nepošteno do delavcev, ki delajo celo leto. :sjezen:

Mirjana
MajaLeto
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a MajaLeto »

ko sem v podjetju dala odpoved, so mi hoteli tudi po 1. juliju obračunati samo sorazmerni delež letnega dopusta. :?
Udri brigu na veselje!
lejla22
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

Velja tudi, če delavec ni zaposlen že od 1.1.? Če se zaposli med 1.1. in 31.6. vmes, in potem 1.7. delavcu del. razmerje ne traja še 6 mesecev. Mu torej po 1.7. pripada sorazmerni del ali celotni del dopusta?

LP, Lejla
MajaLeto
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a MajaLeto »

samo sorazmerni del poglej novelo k ZDR, ki je bila sprejeta lani jeseni
Udri brigu na veselje!
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Še meni pomagajte.
Delavec s prvo zaposlitvijo pri nas je po skorej 4 mesecih dal odpoved in se zaposlil po enem tednu pri drugem delodajalcu. Ali mu moramo dati sorazmeren delež regresa za to obdobje, ali pa bo dobil celoten regres pri drugem delodajalcu po 6 mesecih (kar pa v tem letu ne bo dosegel).
Hvala!
LP
Odgovori