DMV-NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Dominika, ob knjiženju skušajte analizirati dokument. <b>Kaj</b> ste plačali in <b>komu</b> ste plačali. Če plačate firmi, zapirate obveznost na 220. Če plačujete "državi" (davek, nastane obveznost na kontu 260.
Če bi bilo osnovno sredstvo (040) sestavljeno iz plačila dobavitelju (220) in plačila davščin (260), knjižimo najprej nastala dejstva:
040/ Skupni znesek
/220 Obveznost do dobavitelja in
/260 Obveznost do državnih inštitucij.
Ko plačamo, napravimo:
220/ Zapremo dobavitelja,
260/ Zapremo obveznost do državnih inštitucij in
/110 Zmanjšamo sredstva.
Saj ste davek vi nakazali na davčno, ali ne (jaz namreč še nisem imel opravka z DMV)?
PS.: Helena, malo resnosti prosim in kaj vržemo v koš DMV ali avto?
Mirko
Če bi bilo osnovno sredstvo (040) sestavljeno iz plačila dobavitelju (220) in plačila davščin (260), knjižimo najprej nastala dejstva:
040/ Skupni znesek
/220 Obveznost do dobavitelja in
/260 Obveznost do državnih inštitucij.
Ko plačamo, napravimo:
220/ Zapremo dobavitelja,
260/ Zapremo obveznost do državnih inštitucij in
/110 Zmanjšamo sredstva.
Saj ste davek vi nakazali na davčno, ali ne (jaz namreč še nisem imel opravka z DMV)?
PS.: Helena, malo resnosti prosim in kaj vržemo v koš DMV ali avto?
Mirko
Mirko, če boste preveč resni, vas bo popapal medvedek:mrgreen:Včasih, ko se nabere že preveč vsega (npr.teden dni sprašujem za mnenje v neki zadevi računsko sodišče, pa ga deklica nima, potem pa gre raje v bolniško, kot da bi si ga izoblikovala)je še najboljši obešenjaški humor. Poglejte, če bi vi, (vaše sposobnosti zelo cenim)ko ste jezni na DURS, začeli zbirati podpise za referendum, da se ukine davčna, je mogoče že več sploh ne bi imeli!:twisted: Pa ostanite mi zdravi in resni, če že hočete pa lep pozdrav!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: