Sprememba naslova - prosim za pomoč

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Sprememba naslova - prosim za pomoč

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

S 01.09.2008 smo se preselili iz Ljubljane v Trzin. Direktor je tudi sprejel sklep na ta dan, 01.09.08, in ta sklep je prilepljen v knjigo sklepov enoosebne družbe. Če sem prav razumela pravnico, bo sodišče izdalo sklep, ki pa bo veljal že od 01.09.2008 dalje. Zdaj nisem prepričana, ali naj stranke obvestimo o spremembi naslova in se novi naslov uporablja od 01.09.2008 dalje ali moram počakati na sklep sodišča - in če velja od 01.09.2008 dalje - ali moram potem zavrniti vse račune za nazaj? Res sem zmedena, vem, da so ves čas spremembe, ampak prej se mi je zdelo bolj logično, da ko si dobil sklep sodišča, si obvestil DURS, Ajpes, vse stranke ... in upošteval to spremembo.
Lp :)
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Menim, da je merodajen sklep sodišča v primeru kakršnihkoli sprememb pri posl.subjektih, neglede na to, kaj je dejala pravnica. Na podlagi prejetega sklepa sodišča , ste dolžni tudi obvestiti vse svoje poslovne partnerje in državne inštitucije za spremembo naslova oz. sedeža. V kolikor zaupate vaši pravnici, da bo dejansko sprememba veljala od 1.9. lahko že takoj zaprosite za popravke računov, v nasprotnem, boste dejansko ( po prejetem sklepu) če bo veljal od 1.9 dalje, zahtevati popravek za vse prejete račune po tem datumu. Lp - TITA
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Hvala Tita, do sedaj sem vedno upoštevala sklep sodišča, zato ravno sprašujem, če kdo ve, ali je to novost, da sedaj velja sprememba datuma, ko direktor sprejme sklep o spremembi in je sklep sodišča v bistvu izdan za nazaj, ali naj počakam na sklep sodišča in potem obveščam o spremembi naslova?
Nerodno je edino, ker bom od ponedeljka 14 dni odsotna, v tem času pa pričakujem, da bo sklep sodišča izdan.
LP
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

:spomezik: Verjamem, da je zadeva zoprna, vendar, jaz bi počakala vseeno sklep sodišča, ker ne vemo ali bo datum veljal za nazaj ( od 1.9.2008 ) ali bo kateri drugi datum veljaven. Je že prav, da je direktor sprejel sklep in ga vpisal v knjigo sklepov, vendar, sprememba velja od dneva vpisa v register ( vsaj jaz se tega držim) in nisem zasledila, da so kakšne spremembe glede sodnega registra ( ali premalo berem)? Pojdite lepo na dopust, se odpočijte, naberite dovolj moči, za delo, ki vas čaka po zasluženem dopustu. Lep dan - TITA
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a zoa »

Če imate sklep direktorja, in ste od 1.9.2008 na drugem naslovu, saj je tudi iz točke VEM oziroma na Ajpesu urejeno, potem je sklep sodišča samo formalno in bo sigurno datiran s 1.9.2008.
zoa

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Hvala za vaša razmišljanja. Upam, da bo držal datum 01.09.
Lep dan želim vsem :)
Odgovori