šolnina kot strošek izobraževanja - samostojni podjetnik

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
marek156
Novinec
Novinec

šolnina kot strošek izobraževanja - samostojni podjetnik

Odgovor Napisal/-a marek156 »

Pozdrav vsem,

Po forumu sem pregledal, če obstaja tema na moje vprašanje. Nekaj sem dobil, vendar ne točno tega, kar iščem.

Torej, zanima me, ali so stroški izobraževanja samostojnega podjetnika davčno priznani stroški.

Kot sem do sedaj uspel ugotoviti, je strošek izobraževanja davčno priznani strošek v primeru, ko je to izobraževanje potrebno za poslovanje in razvoj firme, v nasprotnem primeru pa ne.

Izobraževanje se nanaša na magistrski študij in dejansko bom s študijem pridobil znanja, ki bodo doprinesla k razvoju podjetja (pustimo ob strani razpravo ali je to realno pričakovati ali ne - vsaj namen in željo imam tako).

Hvala vsem za konstruktivne predloge.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Moje "skromno" mnenje je, da vsako znanje pripomore k razvoju podjetja. S tem ste konkurenčnejši, ker lahko ponudite več in bolje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MajaLeto
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a MajaLeto »

Zelo se strinjam s tem, da se izobraževanje upošteva kot davčno priznan odhodek. Pred leti, ko sem se vpisala na faks, sem vso šolnino vnesla v odhodke in nihče ni imel nič proti :ssirok:
Udri brigu na veselje!
Odgovori