Izstavili smo račun našemu kupcu že 20.8.2004. Danes pa smo dobili zavrnitev računa, ker jim ni všeč formulacija določenih postavk -storitev na računu. Mi smo od tega računa DDV že plačali. Ali lahko popravim samo formulacijo -vsebino računa , vse datume pa pustim take kot so. Ali moram ta račun stornirati in izdati novega in če, s kakšnimi datumi naj ga izstavim , saj je datum opr.storitve 16.08.2004?
ali res ni nobenih pravil glede zavračanja računov?
ddv-zavrnjen račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Mislim, da ne bi smeli zavrniti računa. Razlog bi bil v primeru, da ne bi bilo kakšnih postavk, v tem primeru pa jaz mislim, da ne bi smeli zavrniti. In to zavrnejo račun en mesec po izteku roka za obračun ddv. To ni prav. Če že zavrnejo bi ga morali v istem obdbobju. MOgoče lahko izstavite račun z drugačimi postavkami glede da ste ddv že plačali, kako pa bodo oni urejali to, pa ni vaša stvar. Upam, da bo še kdo podal mnenje.

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal anka</i>
<br />Mislim, da ne bi smeli zavrniti računa. Razlog bi bil v primeru, da ne bi bilo kakšnih postavk, v tem primeru pa jaz mislim, da ne bi smeli zavrniti. In to zavrnejo račun en mesec po izteku roka za obračun ddv. To ni prav. Če že zavrnejo bi ga morali v istem obdbobju. MOgoče lahko izstavite račun z drugačimi postavkami in z istimi datumi glede da ste ddv že plačali, kako pa bodo oni urejali to, pa ni vaša stvar. Upam, da bo še kdo podal mnenje. Nisem sigurna, da bo prav, vendar bo mogoče še kdo podal mnenje.

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
<br />Mislim, da ne bi smeli zavrniti računa. Razlog bi bil v primeru, da ne bi bilo kakšnih postavk, v tem primeru pa jaz mislim, da ne bi smeli zavrniti. In to zavrnejo račun en mesec po izteku roka za obračun ddv. To ni prav. Če že zavrnejo bi ga morali v istem obdbobju. MOgoče lahko izstavite račun z drugačimi postavkami in z istimi datumi glede da ste ddv že plačali, kako pa bodo oni urejali to, pa ni vaša stvar. Upam, da bo še kdo podal mnenje. Nisem sigurna, da bo prav, vendar bo mogoče še kdo podal mnenje.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">