Prehrana po uredbi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Prehrana po uredbi

Odgovor Napisal/-a sun »

V davčni uredbi 2008 je naveden max. znesek prehrane 6,12 eur /1. točka člena 2/.
3. točka člena 2 pa reče, da je ta znesek za tiste delojemalce, ki dosegajo dohodek iz del. razmerja v tujini.
Zdaj pa ne razumem - če ima d.o.o. urejena izplačila po davčni uredbi, ali lahko izplačamo znesek prehrane 6,12 eur ali je ta znesek samo za tiste, ki so rezidenti SLO in delajo "zunaj".
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

1. odstavek uredbe velja za delojemalce, ki dosegajo dohodek iz delovnega razmerja - lahko rečemo v Sloveniji.

Pod enakimi pogoji pa se prizna tudi delavcem (3. odstavek), ki so zaposleni v tujini in tam dosegajo dohodek, so pa rezidenti Slovenije (spomnite se polemike naših zaposlenih delavcev v Avstriji, ki tam plačujejo prispevke, dohodnino pa morajo prijaviti v Sloveniji. Tem delavem je priznano povračilo stroškov prehrane in prevoza na delo in iz dela - 8. odstavek 3. člena uredbe).

LP
sun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sun »

Najlepša hvala za potrditev.
Sem namreč že celo leto 2007 izplačevala po uredbi, danes pa mi je v glavo stopil tisti 3. člen, čeprav sem se tudi jaz spomnila na tiste polemike naših delavce, ki se vozilo na delo v Avstrijo.
Odgovori