odpovedni rok NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lejla22
Računovodja
Računovodja

odpovedni rok NUJNO

Odgovor Napisal/-a lejla22 »

ZDRAVO.
Zanima me še, kakšen je postopek, v primeru, da v času odpovednega roka ne prihajam na delo? Odpovedni rok se izteče 10/9/08. Kaj sledi??? Odpoved iz krivdnih razlogov na strani delavca?

HVALA
lejla22
Računovodja
Računovodja

Res nihče ne ve? Se ni še nihče s tem ukvarjal, bil sam v podobni situaciji? Hvala
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Nekoč sem zasledila takšen primer. Torej delavka je dala odpoved in ni upoštevala odpovednega roka, enostavno ni več prišla na delo. Delodajalec je sprožil disciplinski postopek. S takim odnosom mu je delavka baje prinesla skodo, ker ni ieml nadomestila za njo in s tem je nek delovni proces zastal...bla..bla bla..in mu povzročil izpad dohodka..in je zahteval odškodnino. Kkašrno ne vem, ampak zadevo je delodajelc dobil. Pri vas ne vem, kakšni so postopki v takšnem primeru....Če pa greste v bolniški stalež ( seveda ker niste sposobni za delo ) pa mislim, da vam delodajelec ne more nič. Razen seveda preverjanja na domu, če ste res bolni in ste doma...če se izkaže , da niste ..spet isti krog..disciplinski postopek....

Upam, da sem kaj pomagala.. Lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Samo komentar na gornje vprašanje in napotke :

Kaj pa mislite, da je smisel in namen odpovednega roka? lp
lejla22
Računovodja
Računovodja

Hvala za odgovore. Torej, moram prihajati na delo? S tistim dnem, ko potece odpovedni rok, nimam več obveznosti do delodajalca niti obratno? Kaj sledi, da v tem času ne pridobi zamenjave?

Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

starči napisal/-a:Kaj pa mislite, da je smisel in namen odpovednega roka? lp
Da v primeru, ko da odpoved delavec, delodajalec najde nadomestitev in da v primeru, ko delodajalec da odpoved, delavec poišče novo službo. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

lejla22 napisal/-a:Hvala za odgovore. Torej, moram prihajati na delo? S tistim dnem, ko potece odpovedni rok, nimam več obveznosti do delodajalca niti obratno? Kaj sledi, da v tem času ne pridobi zamenjave?

Hvala
To potem ni več vaš problem. Vi se enostavno držite odpovednega roka, po tem nimate več nobenih obveznosti.
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
lejla22
Računovodja
Računovodja

Mogoče kdo ve, v času odpovednega roka, kako je s koriščenjem dopusta?
Imam ga še nekaj dni in mi delodajalec pravi, da ga lahko koristim samo po polovico dneva, pravi, da cel dan dopusta ne morem izkoristiti v enem dnevu (npr. cel torek), temveč samo polovico? Je to kje določeno? Ali mi pripada v celoti dan dopusta?

Hvala za pomoč
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Delodajalec vam mora omogočiti, da v času delovnega razmerja izkoristite pripadajoči dopust, sicer imate pravico zahtevati odškodnino za neizkoriščeni dopust, vendar morate dokazati, da vam ni omogočil koriščenja (npr. vaša pisna prošnja za koriščenje, ki ni upoštevana ipd.).
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
lejla22
Računovodja
Računovodja

Hvala Naty73. Zaenkrat mu nism pisno podala prošnje, samo ustno za naslednji teden, vendar pravi, da cel dan ne pride v upoštev!!

LP, Lejla :oops:
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Dopust se koristi v dnevih. "Polovični" dopusti niso zakoniti ne glede na to ali gre za odpovedni rok ali ne.
lejla22
Računovodja
Računovodja

Hvala MG, tudi jaz sem mnenja, da mora bit tako, vendar on trdi drugače...

Torej, če sem ustno rekla delodajalcu štiri delovne dni pred koriščenjem, mi ga mora odobrit?

Hvala, Lejla :roll:
Odgovori