terensko delo na območju slo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
matej123
Novinec
Novinec

terensko delo na območju slo

Odgovor Napisal/-a matej123 »

lep pozdrav.

prosim če mi lahko kdo odgovori na tri vpršanja povezana z opravljanjem dela (montaža oken).

1. Pri montaži oken se moj delovni čas začne ob pol šestih zjutraj ter traja do dokončana del na objektu (ki nikoli ni na sedežu firme kjer sem zaposlen) kar načeloma znese cca 13 do 15 ur dnevno. Po končanem delu se vrnemo na sedež firme oziroma domov. Zanima me če mi pripadajo dnevnice?

2. Pri enaki situaciji kot je zgoraj opisana le da torat montaža poteka v sosednji Avstriji. (Pogodbe za delo v tujini nimam prav tako delodajalec nima urejenih papirjev za delo v Austriji. Delo na črno). Mi v tem primeru pripadajo dnevnice?

V obeh primerih si malico plačam sam.

3. Imam peto stopnjo izobrazbe. Koliko mora znašati moja osnovna plača, regres ter koliko nadomestilo za malico, če moj delovni dan traja med 13 ter 15 ur?

najlepša hvala za odgovore ter veliko uspeha vsem skupaj.

m
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

:( Na podlagi Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo ( Ur. list RS, št. 76/08) in velja od 1.8.2008 se delojemalcu, ko je prisoten na delu vsaj štiri ure ali več prizna nadomestilo za prehrano v znesku 6,12 € na dan. Če je delojemalec na delu prisoten deset ur ali več se mu prizna za vsako dopolnjeno uro prisotnosti na delu po osmih urah prisotnosti na delu prizna dodatnih 0.76 €, vendar to pravico morate imeti zapisano v pogodbi o zaposlitvi. Glede dela in načina dela ( kot opisujete) v Avstriji, menim, da vam delodajalec verjetno ne bo priznal dnevnic, čeprav bi vam, po mojem mnenju pripadale. Na 3. vprašanje bi težko odgovorila, ker niste napisali koliko časa ste zaposleni pri delodajalcu, vendar vse vaše obveznosti in pravice morajo OBVEZNO izhajati iz podpisane pogodbe o zaposlitvi. Lp-TITA
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Pod 1.) je menda pojasnilo durs, da za delo, ki je že po pogodbi o zaposlitvi terensko (šoferji, monterji, trg.potniki), ne pripadajo dnevnice, temveč le prehrana - ta pa na vsak način. lp
Odgovori