Zaradi finančnih težav podjetja, se je direktor odločil, da nekaj časa ne bo imel plače in si bo , ko se stanje izboljša izplačeval po dve plači naenkrat. Ostali delavci plačo dobivajo normalno in tudi prispevki so poravnani. Zdaj pa me zanima, kako naj poknjižim to zadevo. Ali moram poknjižit plačo v stroške in na obveznosti, državi pa potem ob izplačilu dam kumulativni REK ali sploh ne bi smel obračunati plače ali pa bi moral obračunati plačo, plačati prispevke in pač izplačati si neto plačo, ko bo šlo?
Lepo prosim za čimprejšnji odgovor, saj res ne vam ne kaj in ne kako. Vem da to ni prav, ampak kaj naj zdaj naredimo, da bo čim manj škode..
Hvala
Delavcem plača, direktorju ne
Moderator: Mirko Zbačnik
-
AlEkSaNdRa_S
- Začetnik

- Kraj: Maribor
Delavcem plača, direktorju ne
AlEkSaNdRa
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Plače obračunavate normalno in jih tudi knjižite. Strošek je nastal ni bilo pa denarneta odliva. Plače pustite pač kot neporavnano obveznost do plačila.
Tudi REK-e oddate, toda malce boste morali "poštudirati" oddajo, ker mislim, da se nekaj označi, če plača ni "popolna".
Upam le, da to ne bo trajalo dolgo, v dobro vseh vpletenih
.
Tudi REK-e oddate, toda malce boste morali "poštudirati" oddajo, ker mislim, da se nekaj označi, če plača ni "popolna".
Upam le, da to ne bo trajalo dolgo, v dobro vseh vpletenih
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: Delavcem plača, direktorju ne
Ja, po novem je potrebno na edavkih tudi označiti kateri, komu
in koliko prispevkov je bilo plačanih, ter kasneje še enkrat oddajati
isti REK, ko so prispevki dokončno plačani.
A nebi bilo enostavneje, da si direktor trenutno izplačuje minimalno plačo,
ko bo pa denar, pa si plačo malo poveča?
Ni težav z zadržanimi izplačili, ni težav z dvojnimi REK obrazci,
volk si in koza cela.
in koliko prispevkov je bilo plačanih, ter kasneje še enkrat oddajati
isti REK, ko so prispevki dokončno plačani.
A nebi bilo enostavneje, da si direktor trenutno izplačuje minimalno plačo,
ko bo pa denar, pa si plačo malo poveča?
Ni težav z zadržanimi izplačili, ni težav z dvojnimi REK obrazci,
volk si in koza cela.
Imam primer, ko si direktor ne izplačuje plače, samo obračunam jo in knjižim debet 4,kredit 2. Na Dursu so mi rekli, da nič ne oddajam rekov, ko si bo začel izplačevati pa oddam po vrsti...npr. jan.08 in potem naprej.Torej imam vse na obveznosti do dneva izplačila.

Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
-
AlEkSaNdRa_S
- Začetnik

- Kraj: Maribor
Najlepša hvala vsem skupaj za odgovore. Me je bilo strah, da sem kaj naredila zelo narobe, pa nisem. Upam da bo ta zmešnjava kmalu mimo, ker mi to oddajanje plač po delih nič kaj ne diši.Kaj pa v primeru, ko se vmes spremeni zakonodaja? Ali pa so pač naprimer v novem letu nove lestvice in olajšave in... Saj veste očem govorim. Moram potem ob izplačilu stare plače narediti še poračun, glede na nove podatke? Upam sicer da se zadeva ne bo vlekla v drugo leto, pa vendar...
Saša
Saša
AlEkSaNdRa