Dnevnica

Moderator: Mirko Zbačnik

Blader
Nov član
Nov član

Dnevnica

Odgovor Napisal/-a Blader »

Pozdravljeni

a mi kdo lahko pomaga?

bil sem na sluzbenem potovanju u Francii

prvi dan: 8 ur na sihtu pol smo pa startal in vozil 8 ur
drugi dan: smo se vozil ene 4 ure, pol smo bli na gradbiscu skoraj cel dan in vozil nazaj 1 uro
tretji dan: smo vozil 14 ur

mislim da je za francijo cela dnevnica 55€

zej mene zanimajo dve stvari:
1. kok dnevnic dobim in kje to najdem kaksen zakon kako se to racuna in kaksen ima pomen dnevnica
2. kako se obracunavajo ure - tudi kaksen zakon al nekaj kje je to razpisan kako se racunajo ure na sluzbeni poti u tujini

Najlepsa hvala za odgovore
--------------------------------------------------------------------
moje mnenje:
- dnevnica je nadomestilo hrane

Od firme dobim za:
prvi dan - 8 ur + dnevnico tisto manjso aj kva je ze
drugi dan - 8 ur + celo dnevnico
tretji dan - 8 ur + celo dnevnico
--------------------------------------------------------------------------
Blader
Nov član
Nov član

a bi se najdl kaksn racunovovdja ki to obvlada pa ve kje se to najde al pa po kjerih zakonih se to preracunava?

a se nesrecate s takimi primeri al prvic slisite za tak primer?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kok cajta ste se vozil, nima veze. Važn je, kok cajta ste bli zdoma.
Blader
Nov član
Nov član

starči napisal/-a:Kok cajta ste se vozil, nima veze. Važn je, kok cajta ste bli zdoma.
hvala za odgovor

hotil sem s temu povedat da sem samo vozil spal bli u eni firmi pol spet vozil spal in vozil nisem prostega casa

Važno je zaradi ur ali zaradi dnevnic?
-----------------------------------------------------------------------------------

bom popravil:

službeno potovanje u francijo zacetek streda po sihtu 14:00 vrnitev petek zvecer ob 22:00
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Kar se tiče dnevnic v tujino (nadomestilo za prehrano)
odhod sreda ob 14 uri - prihod v petek ob 22 uri = 2 celi dnevnici + 25%-na dnevnica za čas 8 ur (nad 6 do 8 ur = 25% cele dnevnice). Čas prebit na službeni poti, od katerega je odvisna višina dnevnice je določen v Uredbi o višini povračil stroškov...... (nad 14 do 24 ur je cela dnevnica; nad 8 do 14 ur je 75%-na dnevnica, nad 6 do 8 ur je 25%-na dnevnica)

Opravljene ure: poglejte ureditev v svojih internih aktih. Ali se vam upošteva presežek ur ali nadure ali kaj drugega; tega v predpisih ni, ker to področje urejajo podjetja avtonomno.

LP
starči
Super računovodja
Super računovodja

Se opravičujem. Spregledal sem 2. vprašanje in odgovarjal samo za dnevnice. lp
Blader
Nov član
Nov član

slovan napisal/-a:Kar se tiče dnevnic v tujino (nadomestilo za prehrano)
odhod sreda ob 14 uri - prihod v petek ob 22 uri = 2 celi dnevnici + 25%-na dnevnica za čas 8 ur (nad 6 do 8 ur = 25% cele dnevnice). Čas prebit na službeni poti, od katerega je odvisna višina dnevnice je določen v Uredbi o višini povračil stroškov...... (nad 14 do 24 ur je cela dnevnica; nad 8 do 14 ur je 75%-na dnevnica, nad 6 do 8 ur je 25%-na dnevnica)

Opravljene ure: poglejte ureditev v svojih internih aktih. Ali se vam upošteva presežek ur ali nadure ali kaj drugega; tega v predpisih ni, ker to področje urejajo podjetja avtonomno.

LP
kaj se tice dnevnic smo ze razcistil
najlepsa hvala

kaj se tice ur:
kaj pa u primeru ce to ni definiran u internim aktu?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Potem pa prijateljsko prepričevanje direktorja in računovodje, pri čemer se sklicujte na firme, ki imajo to v aktih urejeno najugodnejše za zaposlene. lp
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

eno vprašanje
glede na to, da je tole v "društvih" ali se te dnevnice nanašajo na društvo ali koga drugega???
slovan
Super računovodja
Super računovodja

Tema je sicer v forumu društvo, vendar se glede na vsebino vprašanja nanaša na gospodarsko družbo (takšna je bila predpostavka). In ker se omenjena Uredba o povračilih stroškov uporablja tudi v povezavi z zakonom o dohodnini in zakonom o davku od dohodkov pravnih oseb, se tako nanaša tudi na društvo, s.p.-je (zasebnike), zaposlene......

LP
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

hotela sem se navezat na 3 alinejo 2tč. 107 čl. Zdoh2

ravno v društvih je letos zelo "zanimivo" zaradi delitve
slovan
Super računovodja
Super računovodja

Tudi za društva velja ta uredba, saj predpostavlja, da se ne plačuje dohodnine od prejemkov, namenjenih pokritju dokumentiranih stroškov prevoza, nočitve in dnevnice, če je izplačilo opravljeno fizični osebi, ki prostovoljno oziroma na podlagi vabila sodeluje v dejavnostih društva......, ampak le, če se se ta dejavnost nanaša na nepridobitno dejavnost društva. Kolikor pa bi se dnevnica nanašala na opravljanje pridobitne dejavnosti društva, pa bi bila v celoti obdavčena ....... npr. kot podjemna pogodba.....

LP
Odgovori