POZDRAVLJENI,
Vem, da ste najbrž že velikokrat odgovorili na ta vprašanje, toda ne najem odgovora. Kot podjetje smo nabavili osebno vozilo na leasing, sedaj mesečno dobivamo račun z prikazanim ddv.jem, ali si ga lahko upoštevamo ali ne??
hvala za odgovor in lep dan vsem
Najem vozila
Moderator: Mirko Zbačnik
pri nas je to odvisno od tega, za kakšno rabo je osebno vozilo namenjeno. če je zgolj za službene namene, ddv lahko poračunate, če je tudi za zasebne namene si ga ne.
morda bi kdo znal povedat, če se lahko upošteva kakšen sorazmerni delež uporabe v službene in zasebne namene? (seveda z dokazili)
mi ravno zaradi tega ddv-ja ne poračunamo (nimamo jasnih dokazil)
morda bi kdo znal povedat, če se lahko upošteva kakšen sorazmerni delež uporabe v službene in zasebne namene? (seveda z dokazili)
mi ravno zaradi tega ddv-ja ne poračunamo (nimamo jasnih dokazil)
Če je avto na finančni lizing, je DDV obračunan pri prvem obroku in se takrat tudi v celoti odbije. Seveda je to možno pri vseh vozilih, ki niso tretirana kot osebna, pri osebnih pa le, če služijo za opravljanje dejavnosti (npr. avtošole, taxi službe).
Pomaranča: tudi če je osebni avto namenjen samo za službene namene, se DDV ne more odbijati, ker gre za osebni avto in tako določa ZDDV.
Pomaranča: tudi če je osebni avto namenjen samo za službene namene, se DDV ne more odbijati, ker gre za osebni avto in tako določa ZDDV.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Najem vozila
Mi, nimamo vozila na finančni leasing, ampak imamo poslovni najem in vsak mesec dobimo račun z ddv.jem, je pa res, da se vozilo uporabla tako za službene kot za privat namene. Torej si ga ne smemo odbijat???
hvala
hvala