Prevozi-Nujno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Gitara
Računovodja
Računovodja

Prevozi-Nujno

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Prosim vas za pomoč. Podjetje opravlja različne prevoze po EU (relacije npr. Italija-Nemčija, ali Nemčija-Slovenija,.....).
Prevaža živino. Se pravi gre samo za prevoz živine in ne za prodajo živine. Sedaj mi ena računovodkinja pravi , da moram oddajati kvartalno poročilo, druga računovodkinja pravi, da ne.
kaj naj storim jaz, da bo prav.Me pošteno skrbi :sneodobren:
LP
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Prevozi so storitve. Za storitve ni potrebno oddajati kvartalno poročilo. Računovotkinjo ki trdi drugače brsnite nekam.

Lp :sklovn: :sklovn: :sklovn:
accountant
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a accountant »

Malce od bistva teme, pa vseeno: a so pri opravljanju prevoznih storitev kakšne posebnosti napram ostalim storitvam (DDV, poročila, ..., karkoli).
Ima kdo izkušnje, oz.je kje že kaj napisanega na forumu?

Pardon, hvala in lep vikend! :)
"To be or not to be" - that is not a question!
Gitara
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Febo, najlepša hvala za odgovor. Sem bila istega mnenja, pa mi je kar pritisk narasu in je že 3 ure po tistem, pa sem še kar mal :sjezen:
Pred mesecem sem klicala na DURS in so mi tud tko rekle, sedaj pa ta še kar svoje trdi - da so tu neke izjeme.

Pa še drugi odgovor:Kar se prevozev tiče delam po nasvetih iz Dursa, po nasvetih, ki jih dobim na našem forumu, pa malo od kolegic.Gledam predvsem na to: če izdamo račun nemš.podj.z ident.št. napišemo , da ddv ni obračunan v skladu s 3.odst.27.čl.ZDDV-1 (za relacije Nemčija-Slovenija in obratno) in v tem primeru ne gre v DDV knjigo,
če izdamo račun hrv.podj. za prevoz npr. Nemčija-Hrvaška DDV ne obračunam v skladu s 1.odst.točke e 52.čl. ZDDV-1....
Če ni prav, naj me kar kdo popravi.
LP
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Ja Gitara, Vaši členi so pravilni. Prevoz Nemčija-Hrvaška gre v davčne knjige kot oproščen promet. Nasvetom davkarije pa ne bi slepo sledil.
In še odgovor Accountantu. Ni posebnih poročil. Glede DDV pa je veliko izjem (pri storitvah verjetno največ), obdavčitev pa je odvisna od relacije in naročnika prevoza.

LP :sklovn: :sklovn: :sklovn:
Odgovori