Odpiranje popoldanskega s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
neznalec
Začetnik
Začetnik

Odpiranje popoldanskega s.p.

Odgovor Napisal/-a neznalec »

Pozdravljeni,

sem redno polno zaposlen pri s.p.-ju in preko eVem portala sem odprl popoldanski s.p. Registracija podjetja je bila danes uspešno izvedena, imam pa zdaj vprašanje glede vnosnega polja "Povezane osebe" na DURS obrazcu (Davčne številke povezanih oseb). Zanima me, ali je moj delodajalec povezana oseba z menoj, saj primarno z njim ne bom sodeloval, niti ne bom deloval v isti dejavnosti, bom pa z njim verjetno sodeloval tudi kaj malega pač na področju moje dejavnosti. Po ZDDPO-2 (16. člen) ne vidim razloga, da bi ga moral omenjati zaradi tega.

Prosim za odgovor, da ne naredim kakšne neumnosti pri pošiljanju podatkov :)

Hvala!!
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Pod povezane osebe ne vpisujte ničesar.
neznalec
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a neznalec »

Najlepša hvala!
ess
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a ess »

Da ne odpiram nove teme...

Zanima me kako je z odprtjem poslovnega računa...na banki mi je referentka rekla, da more bit zraven še potrdilo o plačanih prispevkih..Pa mi ni najbolj jasno..ker glede na to, da začenjam z s.p.-jem ta mesec, bom prispevke plačal komaj drugi mesec...Ali sem vseskupaj narobe razumel?

Hvala vnaprej!
LARISA
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

s.p.

Odgovor Napisal/-a LARISA »

Potrdilo o plačanih davkih in prispevkih dobite na DURS-u. Gledajo za nazaj (vaše obveznosti kot fizične osebe) in če nimate vseh obveznosti poravnanih jih boste zdaj morali poravnat.

lp
ess
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a ess »

Hvala...

Samo to še...Tukaj se torej šteje dohodnina, morebitni kaki ostali davki, prispevki..Kaj pa neka globa za prekršek, ki jo plačujem po obrokih davčni?
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Pod neplačane se štejejo tiste dajatve, katerim je potekel rok za plačilo. Če ste z davčno zmenjeni za obročno odplačevanje, in ste sproti plačali vse obroke, nimate zapadlih obveznosti. Sicer pa če pokličete na davčno, poveste svojo davčno številko, vam bodo v vsakem trenutku povedali, ali imate in koliko imate zapadlih obveznosti. To storite še preden greste po potrdilo, da nimate tam nevšečnosti.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
ess
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a ess »

Hvala, zgornje zadeve so zdaj že urejene..zdaj me pa zanima še nekaj...Namreč kot študent bom odprl popoldanski s.p.....registracijo izvajam od doma preko evem portala...Morem izpolnit tisti obrazec za zavarovanje? oziroma kje "določim", da bom zavarovan na osnovi študentskega statusa...Vem da je pri prijavi na DURS možnost zavarovanje iz dejavnosti ali drugo...Torej zanima me predvsem kako bojo zdaj vedli, da sem študent..pridobijo podatke sami, je treba potrdilo nosit? Pač tisti, ki imate izkušnje s tem?
Odgovori