Pravica do regresa in dopusta
Moderator: Mirko Zbačnik
Pravica do regresa in dopusta
Do mene je prišla stranka, kateri so v prejšnjem računovodskem servisu zanimivo svetovali. In sicer so ji rekli, da je čisto njegova odločitev, ali in koliko dopusta bo dal delavcu ter ali mu bo dal regres. Vse je v njegovih rokah...... Malo sem se zgrozila ob taki izjavi, ampak bi še vas vprašala.... kaj mislite? Ali je res vse v njegovih rokah? Ali ZDR in kolektivne pogodbe nič ne pomenijo po njihovem? Delavec je zaposlen že več kot pol leta in ni imel niti dneva dopusta, tudi regresa ni dobil, ker je pač tako nekdo svetoval.....
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ne, ni. ZDR striktno določa, da je delodajalec dolžan zagotoviti delavcu tako dopust kot regres, ter da se delavec tej pavici ne sme odreči. kakršen koli, tudi pisen sporazum o nekoriščenju dopusta je ničen. ZDR določa le izjemne pogoje, kjer je možno namesto koriščenja dopusta prejeti odškodnino. navadno je to pred prekinitvijo pogodbe, ali v primerih, ko res ni druge rešitve. Računovodski servis je krepko zavajal.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Nočem blatiti nobenega, ker tudi jaz delam napake... ampak gre za izjemno velik računovodski servis z skoraj 20 zaposlenimi.... in se mi res zdi čudno da so tako svetovali... da ne govorim o ostalih napakah, ki jih popravljam za nazaj (včeraj sem dobro eno uro oddajala REK obrazce za celo leto). Seveda, stranka je debelo pogledala, kaj vse ''mora'' delavcu dati... toliko in toliko dopusta in še regres... sicer so tudi delodajalci ''težki'', ker mislijo, da mu bo vsak skoraj zastonj delal... ampak vseeno....Skratka, imam veliko ''požrtih'' živcev s tem, ko sem prevzela to stranko... saj ko bom uredila vse za nazaj, bo teklo... ampak zdaj.....
Naty
Ja Starči se strinjam z vami, ampak po drugi strani pa so potem stranke najboljši dokaz dobrega servisa... in če stranke bežijo stran, potem že ni nekaj vredu... res pa je, da stranke potem nastradajo, če dobijo inšpekcijo, in ne vem, če lahko potem kdo iztoži računovodski servis za napake....ker so mojstri v izgovarjanju... recimo stranka je že par mesecev nazaj presegla mejo 25.000 € in bi se morala registrirati za DDV... najprej so se izgovarjali, da nimajo vseh papirjev, da bi ugotovili koliko ima prometa... ko je stranka dokazala, da je vse papirje prinesla, pa so rekli, da ga nič ni bilo k njim, da bi podpisal vlogo da bi jo poslali na DURS... pismo, če jaz vidim, da mi stranka preseže prag, ga tudi iz lune snamem, da mi podpiše papirje, ker se pač on ne zaveda kako pomembno je to, zato pa plačuje mene.... danes sem še malo jezna, oprostite mi.....
Naty