Študij ob delu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lazo23
Nov član
Nov član

Študij ob delu

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

Lep pozdrav zanima me sledeč problem sem zaposlen pri S.p. - ju letos pričnem z študijem ob delu ker pa delam 2 izmensko delo se pravi zjutraj in popoldne me zanima kako je z tem študijskim dopustom, ali mi zakonsko pripada in kaj narediti če te delodajalec omejuje glede študija nevem recimo "ja kako nej dobim zate zamenjavo da boš zjutraj če noben od ostalih delavcev ko imaš predavanje noče zamenjati turnusa" Mislim a te zakon pri tem sploh kaj ščiti ali pač ni druge varjante kot zamenjat delovno mesto, ker pol po tem jest sklepam tisti ki dela 2. izmensko delo in če mu delodajalec negre na roko sploh nima možnosti študija ob delum, mislm mal smešno ane pač tud jest delam kkšno soboto pa kdaj potegnem par urc, a takrat me pa noben ne upraša a lahko samo pride do mene in reče dones boš delal malo dlje, pač sm tiho in delam.
jesen2006
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a jesen2006 »

Če študirate v interesu delodajalca, potem vam mora omogočiti, sicer pa to ni njegova dolžnost...torej, če študirate samoiniciativno, delodajalcev ne zanima, kako vam bo to uspelo...žal je tako.
lp,
A.
Andreja
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če ta študij ni v interesu delodajalca, vam je po zakonu dolžan samo na dan izpita dati prost dan, pa še to ni popolnoma jasno, ali na ta dan pripada plačana ali neplačana odsotnost.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
lazo23
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a lazo23 »

Jah hudič so tele zakoni ja pol pa nč se bo treba usest z šefom pa pogovort čene pa drug šiht iskat kjer se dela sam zjutri, nč lepo se mejte ajde.
TarasM
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a TarasM »

iz zakona o delovnih razmerjih;

173. člen

(pravica do odsotnosti z dela zaradi izobraževanja)

(1) Delavec, ki se izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v skladu s prejšnjim členom, kot tudi delavec, ki se izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v lastnem interesu, ima pravico do odsotnosti z dela zaradi priprave oziroma opravljanja izpitov.
(2) Če s kolektivno pogodbo, pogodbo o zaposlitvi ali posebno pogodbo o izobraževanju pravica iz prejšnjega odstavka ni podrobneje določena, ima delavec pravico do odsotnosti z dela ob dnevih, ko prvič opravlja izpite.
(3) Če se delavec izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v skladu s prejšnjim členom, ima pravico do plačane odsotnosti z dela po prejšnjem odstavku.
Odgovori