bolniška
Moderator: Mirko Zbačnik
Do trideset delovnih dni je bolniška breme delodajalca. Če je poškodba pri delu jo obračunante 100%, ostalo 80%.
Torej delavec se je poškodoval izven delovnega mesta - to je 80%. JASNO (kdo bi si mislil, da je meni kdaj tudi celo kaj jasno)
Pazite le, če mu izplačujete po minimalni plači, da boste plačali prispevke do minimalne plače.
???? KAKO pa to izvedem?
Zaposlen je za minimalno res je. Če dam bolniške 80% potem bruto ne doseže minimalne? In s tem tudi prispevki ne?
Moram dati 100 % bolniško?
A sm čisto brezvezno vprašanje zastavila?

Torej delavec se je poškodoval izven delovnega mesta - to je 80%. JASNO (kdo bi si mislil, da je meni kdaj tudi celo kaj jasno)
Pazite le, če mu izplačujete po minimalni plači, da boste plačali prispevke do minimalne plače.
???? KAKO pa to izvedem?
Zaposlen je za minimalno res je. Če dam bolniške 80% potem bruto ne doseže minimalne? In s tem tudi prispevki ne?
Moram dati 100 % bolniško?
A sm čisto brezvezno vprašanje zastavila?
Delavec lahko prejme (glede na razmere - bolniška) tudi manj od minimalne plače, le prispevki PIZ in starševsko varstvo se obračunajo najmanj od minimalne plače. Zavezanec za plačilo prispevkov do razlike je delodajalec. Zdravstveno zavarovanje in ostali prispevki se obračunajo normalno.
Pazite pri izpolnjevanju REK. (jaz sem se nekoliko lovila
)
LP
Nataša
Pazite pri izpolnjevanju REK. (jaz sem se nekoliko lovila
LP
Nataša