Članarina GZS
Moderator: Mirko Zbačnik
Članarina GZS
Ali mi lahko kdo pomaga..... popoldanski s.p. sem odprla marca 2005 s šifro neobrtne dejavnosti in nikoli nisem bila član ne obrtne zbornice in ne gzs , danes pa sem dobila račun za članarino gzs za obdobje I-III/08. Pravijo, da se sklicujejo na stari zakon iz 2006, vendar sem v starem zakonu zasledila v 9. členu, da je zavezanec za pavšal članarine oproščen plačila le-te, katerega prihodki so iz zadnjega letnega poročila ali davčnega izkaza manjši od 4 mio tolarjev letno. Jaz pa imam dopolnilno dejavnost in sem dosegla v 2006 1.836.254 prihodkov, bilančni dobiček pa 665.000 sit. Na kakšni podlagi so mi obračunali članarino in na kaj se lahko sklicujem v zavrnitvi računa? Ima še kdo podoben primer?
LP
Jaz sem danes dobila IOP za aprila lansko leto - za prostovoljno članarino GZS. Na začetku so me avtomatsko včlanili, ob spremembi pa nisem nič podpisala, da prehajam na prostovoljno članstvo. Je še kdo zavrnil in kaj ste napisali v obrazložitev? In kaj je temu sledilo? Če imate kakršenkoli nasvet, vam bom hvaležna. LP, Meta