Dopust in bolniška iz komisije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jolly67
Novinec
Novinec

Dopust in bolniška iz komisije

Odgovor Napisal/-a jolly67 »

Lepo pozdravljeni

Mene zanima kako je z tem ,ko si 4 ure v bolniški ,4 ure pa na delu.
Koliko dopusta ti lahko piše delodajalec za en dan?Ali ti lahko vzame 8 ur dopusta ?

Se že vnaprej zahvaljujem za odgovor
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

dopust se vedno šteje v dnevih in nikoli v urah. tudi če si zaposlen samo 4 ure in nikjer druge imaš toliko in toliko DNI dopusta in ne ur.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Ne, v tem primeru je en dan dopusta 4 ure, vendar ne mislit, da vam potem ostane še pol dneva, v vsakem primeru ste porabili en dan dopusta, razlika je le ta, da je vaš dan dopusta dolg 4 ure.

Mirjana
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Ali še bolj nazorno : 4 ure ste na dopustu (pohajate), 4 ure pa na bolniškem dopustu (v postelji, kot je predpisal zdravnik, ker niste sposobni za delo, niti ne za pohajanje).
jolly67
Novinec
Novinec

Starči nisem te prosil,da briješ norca iz mene.Prosil vas sem,da mi
pač to zadevo objasnite na forumu.Nisem si kriv,da sem si poškodoval hrptenico.če pa bi lahko bi ti jo dal za en teden,bi pa videl kako
bi Ti pohajkoval naokrok

Srečko
starči
Super računovodja
Super računovodja

Srečko, se opravičujem, če si razumel kot norčevanje.
Poskušal sem malo bolj šaljivo pojasniti drugače suhoparno tolmačenje takih in drugačnih ur, pa mi očitno ni uspelo. lp

PS Splošno priporočilo : za lažje medsebojno razumevanje pomaga, če se poskušamo prepričati, da tudi če nam odgovor ni všeč, morda le ni mišljen kot osebni napad. (Drugače bomo morali vsak odgovor še opremiti s kvalifikacijami : resno, osebno, za hec?)

PPS Za tolažbo Srečkotu : jaz sem letos imel tovrstne težave - sicer ne s hrbtenico, pač pa s kolenom, tako da sem "videl kako". Je pa res, da nisem imel težav z urami dopusta (penzjonist).
jolly67
Novinec
Novinec

Starči !

Vem,da si se hotu pošalit,ampak tisti dan sem iz SPIZ-a dobil negativni odgovor in sem bil jezen na cel svet.Malo pa mi tudi že nagajajo živci.
Saj me že 8 let vlačijo po bolnišnici in to vsako leto.Ko pa si malo upomorem
me dajo na 8 ur.
Zato pa bi te še rad vprašal kako je glede pričevanja na invalidski komisiji,
kajti naš zastopnik firme vedno daje lažne podatke,pa me zanima ali se lahko tu kaj naredi.

PS Se ti zahvaljujem na odgovorih
starči
Super računovodja
Super računovodja

"Zato pa bi te še rad vprašal kako je glede pričevanja na invalidski komisiji, kajti naš zastopnik firme vedno daje lažne podatke,pa me zanima ali se lahko tu kaj naredi."

Če so njegovi podatki lažni (prikrojeni, delni...), jih moraš izpodbijati z navedbo pravih - pa naj bo pisnih, z dokumenti ali pa s pričevanjem sodelavcev, če gre za rekla-kazala sistem. To lahko, celo moraš narediti naknadno, ker na sami obravnavi tako nimaš na razpolago ustreznih podatkov za demanti.
Je pa res, da so običajno zastopniki firm pravniki - in ti "jezični dohtarji" večinoma zviška, s posmehom osmešijo neuke nasprotnike, nevešče govorjenja pred "instancami". Samo mirne živce in napovej, da boš predložil pravilne podatke in pripeljal priče. Odvetnika pa odsvetujem, ker samo kasirajo, večinoma tudi brez efekta, "vrana vrani pa..." lp
jolly67
Novinec
Novinec

Hvala ti
jolly67
Novinec
Novinec

Pozdravljeni

Še eno vprašanje imam.Ali mi lahko delodajalec vzame letošnji
dopust za dve in pol leti nazaj.Kajti so mi povedali,da mi majnka dopust
meseca Maja 2006.Ali je to možno saj vsako leto delajo bilanco in če kaj komu majnka kar vzamejo.

Se vam že naprej zahvaljujem

Srečko
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Dopust, ki pripada za leto 2008, se koristi v letu 2008 in delno v letu 2009 (do 30.6.). Z dopustom leta 2008 nima kaj čarati v letu 2006. Če je takrat imel delodajalec nepopolne evidence in ti dal preveč dopusta, je njegov problem.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori