V podjetju imamo 2 delavca, seveda zaposlena v SLO, ki opravljata delo v
tujini (Bosna) in sicer kot pomočnika pri izdelavi kovinskih proizvodov.
Na delo odhajata v ponedeljek in se vračata v petek domov in to vsak mesec enako. Do sedaj je bilo jima obračunan prevoz na delo od doma do Bosne in pa dnevnice ter ločeno življenje, ampak bolj, ko berem razne odgovore, bolj se nagibam k temu, da delamo obračun povračil stroškov v zvezi z delom narobe, smatram da gre v našem primeru za "detaširana delavca", katerim ne bi smeli obračunavati dnevnice.
Ali imam prav? Ima kdo takšen primer?
lp
Detaširani delavci
Moderator: Mirko Zbačnik
Dnevnice ne , lahko pa povračilo za hrano, terenski dodatek ( pokriva prehrano ) in dodatek za ločeno življenje ( pokriva prenočišče)
To ni službena pot in tako ne pripadajo povračila službenih poti.
Ker gre za detašma jim pripada tudi višje plača in sicer se na razliko od tiste če bi jo dobil če bi delel v Sloveniji ne obračunajo prispevki ampak samo dohodnina.
To ni službena pot in tako ne pripadajo povračila službenih poti.
Ker gre za detašma jim pripada tudi višje plača in sicer se na razliko od tiste če bi jo dobil če bi delel v Sloveniji ne obračunajo prispevki ampak samo dohodnina.
dodatek za ločeno življenje
vaš komentar na dodatek za ločeno življenje mi ne gre skupaj (dodatek za ločeno življenje pokriva prenočišče - namreč, če nekdo dela v tujini dalj časa zaradi tega, ker smo ga mi kot podjetje poslali, se mi zdi, da smo mu dolžni za ta čas ali plačevati hotel ali pa najeti stanovanje, vendar za 330 € je pa kar težko dobiti npr. v Beogradu stanovanje ....tukaj se mi poraja vprašanje ali lahko plačamo zaposlenemu stanovanje v tujini iz zgoraj navedenega razloga?
Nadomestilo za ločeno življenje
Nadomestilo za ločeno življenje pripada delavcu, ki zaradi službenih potreb v času delovnih obveznosti prebiva ločeno od svoje družine. Za družino šteje življenjska skupnost staršev in otrok do dopolnjenega 18. leta starosti, oz. če se otrok redno šola, do 26. leta, ter skupnost zakoncev oz. izvenzakonskih partnerjev. Nadomestilo za ločeno življenje znaša do 334 EUR na mesec.
Nadomestilo za ločeno življenje
Nadomestilo za ločeno življenje pripada delavcu, ki zaradi službenih potreb v času delovnih obveznosti prebiva ločeno od svoje družine. Za družino šteje življenjska skupnost staršev in otrok do dopolnjenega 18. leta starosti, oz. če se otrok redno šola, do 26. leta, ter skupnost zakoncev oz. izvenzakonskih partnerjev. Nadomestilo za ločeno življenje znaša do 334 EUR na mesec.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=1476
točka 1
Če mu plačate stanovanje in prehrano mu nadomestilo za ločeno življenje ne pripada.
točka 1
Če mu plačate stanovanje in prehrano mu nadomestilo za ločeno življenje ne pripada.