Delavec je vzel kredit in ker ni dovolj kreditno sposoben so pogodbo naredili tako, da mi plačujemo za delavca on pa nam plačuje vsakega 10. v mesecu. Prinese gotovino in jo položim.
Kako zdaj to vse poknjižiti? Pa kateri konti so pravilni?
Najlepša hvala za pomoč.
Kako poknjižiti pogodbo o kreditu?
Moderator: Mirko Zbačnik
Na koga je na parejena kreditna pogodba? Če je na delavca, potem do njega knjižite terjatev, ki jo zaprete ko prinese denar, do banke pa knjižite npr. obveznost iz naslova administrativne prepovedi.
Vendar mi ni čisto jasno vprašanje, ko govorite da je vzel kredit, pa ni kreditno sposoben... tako da iz tega ni čisto jasno razviden, kdo ima obveznost iz kreditne pogodbe - podjetje ali delavec?
Vendar mi ni čisto jasno vprašanje, ko govorite da je vzel kredit, pa ni kreditno sposoben... tako da iz tega ni čisto jasno razviden, kdo ima obveznost iz kreditne pogodbe - podjetje ali delavec?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)