Sprememba zakona o DDV!!!!!
Moderator: Mirko Zbačnik
-
nunontherun
- Nov član

Sprememba zakona o DDV!!!!!
Dragi moji, vlada je sprejela in poslala v parlament nov predlog sprememb zakona o DDV. Bistvena sprememba: Z dopolnitvijo prvega odstavka 40. člena se jasno določa, da lahko davčni zavezanec uveljavlja odbitek vstopnega DDV <b>ne prej</b>, kot v tistem davčnem obdobju, ko <b>prejme račun </b>oziroma carinsko deklaracijo ter izpolnjuje vse ostale predpisane pogoje iz 40. člena ZDDV.
Torej spet datum prejete fakture in ne le datum opravljene storitve oz. dobave.
Pa lep pozdrav!
Torej spet datum prejete fakture in ne le datum opravljene storitve oz. dobave.
Pa lep pozdrav!
Sem že pregledovala in se vam zahvaljujem. Mi smo polletni zavezanci,tako,da se ne bo bistveno nič spremenilo, ampak zakaj zakaj zakaj zakaj zakaj zakaj zakaj .....
:sad::twisted:
Samo zakaj je tega treba, komaj se navadiš nečesa, spet nekaj drugega itd. Kdo se bo kar najprej s tem ukvarjal, samo s spremembami
Brez zamere zaradi toliko "zakaj".
Kdo nas bo o tem obveščal, če ne bomo brali časopisov, ker traja .......
:???:.
:mad::mad::mad::sad::???:
Samo zakaj je tega treba, komaj se navadiš nečesa, spet nekaj drugega itd. Kdo se bo kar najprej s tem ukvarjal, samo s spremembami
Brez zamere zaradi toliko "zakaj".
Kdo nas bo o tem obveščal, če ne bomo brali časopisov, ker traja .......
Tudi jaz sem brala, pa kar nisem mogla verjeti. Slabši so kot v stari Jugoslaviji, saj en predpis ne zdrži niti eno leto. Pa toliko časa smo porabili z ugotavljanjem, v kateri mesec Mobitel, pa Telekom.... pa kdaj je odprema in kdaj prejem blaga, pa dobropisi.... Se splača:???::sad: Država se premisli, mi pa "kufre gor in kufre dol"...
Anela
Anela
-
nunontherun
- Nov član

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Veronika Kajzer
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Maja1, v omenjenem UL je le čistopis Zakona o DDV, Zadnji predlog, ki ga omenja nunontherun je objavljen tu: http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=476 . Zadnji stavek tretjega odstavka članka: <font color="blue">... V skladu z odločitvijo Evropskega sodišča sme zavezanec uveljaviti odbitek takrat (v tistem davčnem obdobju), ko prejme tudi račun. </font id="blue">
Vlada predlaga sprejem po hitrem postopku. Ker je v dobro države, bo že držalo.
Mirko
Vlada predlaga sprejem po hitrem postopku. Ker je v dobro države, bo že držalo.
Mirko