Nakup mobitela - neobičajno

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Nakup mobitela - neobičajno

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zdravo. Sodelavec me sprašuje, kako naj rešimo sledečo situacijo: potrebuje nov mobitel, podjetje mu je pripravljeno kupiti mobitel v vrednosti 50 EUR (vsi imamo službene mobitele). On pa bi želel imeti mobitel za 250 EUR. Razliko je pripravljen kriti sam. Kako bi to poknjižila? Mobitel v vrednosti 250 EUR bi morala knjižiti med OS, saj v register OS knjižim vsa OS v vrednosti nad 100 EUR. Toda če bo on plačal 200 EUR, je za podjetje mobitel vreden samo še 50 EUR, torej bi ga lahko knjižila med drobni inventar? Ali naj plačamo račun za mobitel v celoti, nato pa njemu fakturiram razliko, kolikor jo bo plačal in mu trgam pri plači?
LP
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Komplikacije, pa še DDV. Službeni mobi naj komu šenka ali proda, onega pa naj si kupi sam. lp
febo

Odgovor Napisal/-a febo »

Če bi bila firma moja, bi mu na firmo kupil mobitel za 250,00 eur, njegovih 200,00 pa bi si dal v žep. In bila bi oba zadovoljna, pa še z DDV ni preoblema.

Lp :sklovn: :sklovn: :sklovn:
M23
Začetnik
Začetnik
Kraj: kamnik

Odgovor Napisal/-a M23 »

Kupite mobitel, odvedete davek, knjižite ga na drobni inventar K3210 (to standardi dopuščajo) za razliko 200 eur naredite račun z obračunanim DDV-jem in odtegljaj pri plači. Tako je zadeva rešena...
lp
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Super, koliko idej :) bom še razmislila, katera mi najbolj ustereza.
LP
Odgovori