popravki iz preteklih let

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
janja gonza
Novinec
Novinec
Kraj: MARIBOR

popravki iz preteklih let

Odgovor Napisal/-a janja gonza »

Pozdravljeni
Prosim za pomoč. Letos sem prevzela računovodstvo podjetja. Najprej sem poslala kupcem in dobaviteljem IOP obrazce za uskladitev stanja. Pri večini podjetij se stanja ne ujemajo. Če hočem uskladit stanje, bi si morala narediti popravke. Mi lahko svetujete prosim kako naj to naredim!
LEP DAN
JANJA G.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Najprej morate ugotoviti zakaj se stanja ne ujemajo, verjetno malce raziskovanja za nazaj, ker ni nujno, da je vse krivo podjetje, za katerega delate računovodstvo. Bo pa trajalo, sploh če gre za kakšne starejše zadeve..... verjetno niso bila knjižena plačila ali pa kakšni računi, zato bo potrebno pobrskati po dokumentaciji.... Če ugotovite, da manjkajo računi iz tega leta, ni problem poknjižiti obveznosti in stroška oziroma zaloge... če gre za zadevo iz preteklih let, boste pa morali uporabiti popravke prenesenega izida....tole sem napisala za dobavitelje, za kupce je zadeva podobna.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
janja gonza
Novinec
Novinec
Kraj: MARIBOR

Odgovor Napisal/-a janja gonza »

Hvala za odgovor. To sem tudi že sama razmišljala. Vendar se bojim da je tega vseeno preveč. Neusklajeno stanje namreč izhaja iz leta 2004. Kupcev in dobaviteljev pa je vsaj 100. Mislim da je to preveč in da bom končala ravno v treh letih. Obstajajo mogoče za kakšne druga variante. Vsekakor pa bi zadevo rada uredila.
LEP DAN
JANJA G.
Odgovori